Direct naar de content
Wagenings Erezilver voor mevrouw Ria Wigt

Wagenings Erezilver uitgereikt voor 'waardevolle wervelwind' Ria Wigt

Gepubliceerd op:

Ria Wigt is donderdag 19 augustus onderscheiden met het Wagenings Erezilver. Zij ontving de onderscheiding voor haar tomeloze en onvoorwaardelijke inzet om anderen te helpen. En dan met name personen die een steun in de rug goed kunnen gebruiken. “U bent op vele fronten een verbinder. Een verbinder waardoor de Wageningse samenleving een meerwaarde beleeft aan uw activiteiten en inzet”, aldus burgemeester Floor Vermeulen.

Burgemeester Vermeulen verraste mevrouw Wigt tijdens de opening van het Indonesië Festival. Dit festival wordt georganiseerd door de Stichting City of Cultures, waarvan mevrouw Wigt 1 van de 5 bestuursleden is. “Uw collega’s waarderen uw tomeloze enthousiasme en uw ongelofelijke vasthoudendheid. Het woord nee komt niet voor in uw vocabulaire. U bent altijd bereid om te helpen, weet anderen daarin mee te krijgen en u maakt daarbij gebruik van uw enorme netwerk”, aldus burgemeester Vermeulen.

Niet alleen de Stichting City of Cultures waardeert de inzet van mevrouw Wigt. Zo heeft zij voor ‘Welkom in Wageningen’ een taxidienst opgezet die bewoners van AZC De Leemkuil naar de markt, wijkhuizen en sportclubs brengt. Voor het Belmondo Festival verzorgt zij de programmering en de pr. Voor de Soroptimisten is ze al jarenlang bestuurslid en zorgt ze onder meer dat er al tien jaar lang maandelijks een goed gevulde mand levensmiddelen bij de Voedselbank komt. Ook in haar eigen buurt is ze actief. De jaarlijkse buurtbarbecue zorgt voor beter onderling contact.
Al deze organisaties en personen roemen mevrouw Wigt om haar vrolijke en creatieve inbreng. “Zij heeft een warm hart, een tomeloze inzet en is voor ons een waardevolle wervelwind.” Daarmee heeft ze volgens burgemeester Vermeulen het Wagenings Erezilver meer dan verdiend. “Met deze onderscheiding spreken wij onze onmetelijke waardering voor u uit en ik hoop dat Wageningen en Wageningers nog heel lang van uw bijdragen kunnen genieten.”