Direct naar de content
Nieuwe gemeentewebsite

Wageningen heeft een nieuwe gemeentewebsite

Gepubliceerd op:

De gemeente heeft een nieuwe website. De informatie op de site is beter vindbaar, de teksten zijn begrijpelijker en de website voldoet aan het besluit Digitale Toegankelijkheid. De website van het Startpunt maakt nu ook onderdeel uit van de website www.wageningen.nl.

Gebruiker en dienstverlening centraal

Op de nieuwe site staat de online dienstverlening aan inwoners en ondernemers centraal. Doel is dat inwoners en ondernemers hier zo snel mogelijk hun zaken kunnen regelen thuis vanaf de bank. Of weten hoe ze op andere manieren met de gemeente in contact kunnen komen.

De nieuwe website is een toptakensite. De belangrijkste producten en diensten waarvoor men naar de site komt zijn snel en makkelijk te vinden zijn. Bijvoorbeeld het doorgeven van een verhuizing en informatie over het Lexkesveer. Weinig bezochte informatie komt niet meer terug op de website, zodat de informatie die men veel zoekt snel gevonden wordt.

Digitale Toegankelijkheid

Den nieuwe website voldoet aan het besluit Digitale Toegankelijkheid. Dit betekent dat de website zo toegankelijk mogelijk is voor inwoners, met of zonder beperking. Denk hierbij aan zaken zoals een goed kleurcontrast voor slechtzienden en begrijpelijke teksten voor iedereen.

Samen met inwoners

Bij de bouw van de website zijn inwoners betrokken. Allereerst is uitgebreid gekeken naar de bezoekersstatistieken. Daarna konden inwoners via een vragenlijst laten weten voor welke informatie zij de gemeentesite bezoeken. En tijdens online gebruikerstesten dachten inwoners mee over de vormgeving en de menustructuur van de nieuwe website.

Geef uw feedback!

Ook nu de nieuwe website online staat blijft de gemeente inwoners feedback vragen. Op de nieuwe website staat op elke pagina een feedbackformulier. Heeft u verbetersuggesties? Laat het ons vooral weten!