Direct naar de content
Wethouder Peter de Haan en centrummanager Robert Frijlink met de EasyPark-app

Wageningen en EasyPark-app maken parkeren in de binnenstad makkelijk, zorgeloos en coronaveilig

Gepubliceerd op:

Samen met ondernemers is de gemeente een campagne gestart om mobiel parkeren in de binnenstad van Wageningen te stimuleren. Hiervoor is een tijdelijke samenwerking met parkeerapp EasyPark aangegaan. Tot en met 26 december kunnen alle bezoekers met de promocode WGNLOCAL via de EasyPark-app tijdelijk 5 euro parkeertegoed krijgen om te besteden in het centrum van Wageningen. De EasyPark-app is verkrijgbaar voor iPhone-gebruikers via de Appstore en voor Android via Google Play.

 Makkelijk, zorgeloos en coronaveilig

Peter de Haan, wethouder duurzame mobiliteit: “Voor bezoekers die niet met de fiets of het OV kunnen komen, is mobiel parkeren makkelijk, zorgeloos en coronaveilig. Bezoekers staan nooit meer in de rij, betalen nooit meer teveel en kunnen hun parkeertijd op afstand verlengen. Bovendien helpen we met het parkeertegoed van €5 onze ondernemers in deze moeilijke coronatijd.

Gastvrijer

Ook centrummanager Robert Frijlink is blij met de extra aandacht voor mobiel betaald parkeren. “Dankzij de samenwerking met EasyPark wordt parkeren ook voor buitenlandse bezoekers en voor de internationale gemeenschap in Wageningen gemakkelijk. Een Nederlands telefoonnummer is namelijk niet nodig. Daarmee wordt onze stad weer wat gastvrijer. En wil je wat langer in het centrum blijven doordat het wel heel gezellig is bij onze lokale horeca? Dan kun je dat supersnel en gemakkelijk via de parkeerapp instellen.”

Andere beschikbare parkeerapps

EasyPark is niet de enige aanbieder van mobiel parkeren. Er zijn ook andere parkeerapps. Kijk hiervoor op shpv.nl/parkeerproviders. De promocode voor 5 euro parkeertegoed geldt alleen bij gebruik van de EasyPark-app.