Direct naar de content

Voor 2022 geen reclamebelasting voor ondernemers in de binnenstad

Gepubliceerd op:

Wageningen legt voor het jaar 2022 geen reclamebelasting op aan ondernemers in de binnenstad. Daarmee wil de gemeente de ondernemers financieel een steuntje in de rug geven. Zij hebben het moeilijk, omdat ze te maken hebben met snel stijgende kosten voor bijvoorbeeld energie en grondstoffen.

Wethouder Economie, Maud Hulshof: “de raad heeft gevraagd te kijken hoe we de ondernemers in de binnenstad, net als onze inwoners, kunnen steunen. We vinden met elkaar het behoud van een aantrekkelijke binnenstad erg belangrijk. Als we geen reclamebelasting opleggen, komt dat ten goede aan elke ondernemer in de binnenstad ”.

Wel bijdrage voor activiteiten

De reclamebelasting wordt jaarlijks door de gemeente opgelegd en geïnd bij ondernemers in de binnenstad. De gemeente keert deze opbrengst vervolgens uit aan de Stichting Ondernemersfonds Wageningen (SOW). De SOW gebruikt dit geld om activiteiten te organiseren in de binnenstad. Hoewel de gemeente nu geen reclamebelasting ontvangt, krijgt het SOW ook voor 2022 een bijdrage van de gemeente. Deze is net zo hoog als het bedrag dat anders bij de gemeente zou binnenkomen aan reclamebelasting.