Direct naar de content
Parkeren

Vanaf 11 februari kentekenparkeren op parkeerterrein Gevangentoren

Gepubliceerd op:

Vanaf 11 februari betaalt u op parkeerterrein Gevangentoren aan het Plantsoen op een andere manier. Vanaf die datum staan er nieuwe parkeerautomaten met kentekenparkeren bij Matser en Rabobank. Hierbij voert u bij de parkeerautomaat het kenteken van uw auto in. U betaalt direct en u hoeft geen kaartje meer achter de voorruit te leggen. In de periode van 24 januari tot 11 februari verwijdert de gemeente de slagboom en oude parkeerautomaten bij parkeerterrein Gevangenentoren.

Hoe werkt kentekenparkeren precies?

  1. U parkeert uw auto.
  2. U meldt uw parkeeractie aan via de parkeerautomaat en toetst uw kenteken in.
  3. U geeft van tevoren aan hoe lang u wilt parkeren.
  4. U betaalt met uw pinpas.
  5. U kunt direct naar uw bestemming. U hoeft niet terug naar de auto. De parkeercontroleur scant het kenteken van een geparkeerde auto en controleert op deze manier of u heeft betaald voor het parkeren.

Dagdeelkaart

Als extra service kunt u in de nieuwe parkeerautomaten op parkeerterrein Gevangenentoren ook een dagdeelkaart kopen. Een dagdeelkaart kost € 6 per dagdeel van 9.00 tot 14.00 uur of van 12.00 tot 18.00/vrijdagavond koopavond 21.00 uur. U betaalt met uw pinpas en hoeft niet terug naar de auto.

Achteraf betalen met parkeerapp

Wilt u liever achteraf betalen voor parkeren op parkeerterrein Gevangentoren of andere parkeerterreinen in Wageningen? Maak dan gebruik van een mobiele parkeerapp. Met mobiel parkeren betaalt u niet alleen achteraf, maar ook coronaveilig en alleen voor de daadwerkelijke parkeertijd. Ook staat u nooit meer in de rij voor de parkeerautomaat. Kijk voor een overzicht van alle beschikbare parkeerapps op www.shpv.nl/parkeerproviders.

Meer nieuws

Alle baby’s die geboren zijn in 2022, zijn de eerste volwassen generatie in 2040 in klimaatneutraal Wageningen.

Liam i...

Dit jaar was er na 2 coronajaren waarin het niet kon weer een ouderwets gezellige nieuwjaarsbijeenkomst in het stadhuis op maan...

Het college van B&W van de gemeente Wageningen en de raad van bestuur van de Wageningen University & Research (WUR) heb...