Direct naar de content
corona

Subsidie voor ondernemers en verenigingen die coronatoegangsbewijs moeten controleren

Gepubliceerd op:

Wageningse bedrijven en verenigingen die bezoekers op het coronatoegangsbewijs (CTB) moeten controleren, kunnen hiervoor subsidie krijgen. Het controleren kost ze extra tijd en geld en daarom heeft de landelijke overheid besloten gemeenten daarvoor 1 keer geld te geven. De gemeente Wageningen stelt dat bedrag nu vrij; ongeveer 103.000 euro. Om dit zo eerlijk mogelijk te verdelen, heeft elke organisatie recht op een subsidiebedrag van maximaal 750 euro.

De subsidie is tussen 17 december 2021 en 1 april 2022 aan te vragen via deze website. Lees verder bij Corona-ondersteuning voor ondernemers.

‘Steun hard nodig’

Burgemeester Floor Vermeulen: ’Steun is hard nodig, maar we beseffen daarbij heel goed dat deze subsidie maar een druppel op een gloeiende plaat is. Dit gaat ook alleen om een tegemoetkoming in de kosten voor het controleren van het coronatoegangsbewijs. We hopen en verwachten dat de landelijke overheid snel met compensatiemaatregelen komt om de samenleving ook de komende tijd door deze fase van de crisis te loodsen.’

CTB

Sinds afgelopen september gelden weer strengere maatregelen om het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames terug te dringen. Vanaf die tijd moeten horeca, binnensportlocaties, sportkantines, studentenverenigingen en kunst- en cultuurlocaties bezoekers controleren op de CTB.