Direct naar de content
Stemmen

StemWijzer Wageningen online

Gepubliceerd op:

Op 16 maart zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad. Niet iedereen weet precies welke onderwerpen belangrijk zijn in de gemeente. En wat de meningen van de politieke partijen hierover zijn. Daarom heeft Wageningen de StemWijzer laten maken.

Hoe werkt de StemWijzer

In de StemWijzer wordt gevraagd naar uw mening over verschillende onderwerpen. Welke politieke partij past het beste bij uw mening. De StemWijzer heeft  30 stellingen. Deze kunt u beantwoorden met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. U krijgt vragen over verschillende onderwerpen zoals bijvoorbeeld:

  • Plekken waar woningen worden gebouwd.
  • Waar wel of geen windmolens komen.
  • Het tegenhouden van auto’s uit het centrum.

De 8 politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen leggen hun mening ook uit in de StemWijzer. U kunt de politieke partijen ook makkelijk met elkaar vergelijken. Ga naar wageningen.stemwijzer.nl en doe de StemWijzer.

ProDemos

De StemWijzer is door ProDemos passend gemaakt voor Wageningen. ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’.

Meer nieuws

Alle baby’s die geboren zijn in 2022, zijn de eerste volwassen generatie in 2040 in klimaatneutraal Wageningen.

Liam i...

Dit jaar was er na 2 coronajaren waarin het niet kon weer een ouderwets gezellige nieuwjaarsbijeenkomst in het stadhuis op maan...

Het college van B&W van de gemeente Wageningen en de raad van bestuur van de Wageningen University & Research (WUR) heb...