Direct naar de content
De Wageningse nieuwe kinderburgemeester en loco-kinderburgemeester

Nieuwe kinderburgemeester en locokinderburgemeester

Gepubliceerd op:

Seppe Meijer zu Schlochtern is nu echt officieel kinderburgemeester. Burgemeester Floor Vermeulen installeerde Seppe woensdag 8 september in de raadzaal van het stadhuis. Met deze installatie is Seppe de tweede kinderburgemeester van Wageningen. Hij is de opvolger van Mats van Leersum. Nieuw voor Wageningen is een locokinderburgemeester. Kathy Meijer vervult deze rol en kreeg van de burgemeester een echte locokinderburgemeestersketting. Burgemeester Floor Vermeulen;” In Wageningen gebruiken we de slogan ‘Samen maken we het verschil’. Dat gaat zeker op voor jullie. Elk op je eigen manier maken jullie het verschil om onze stad net wat mooier en beter te maken. Als kinderburgemeester kun je dat verschil maken. En als duo doen jullie dat nog veel sterker”.

Kinderstem van Wageningen

Op 25 juni j.l. zijn Seppe en Kathy na een speciale kinderburgemeestersselectie dag gekozen.
Seppe toonde zich tijdens de opdrachten een waardige opvolger van Mats van Leersum. Seppe is 10 jaar en zit in groep 8 van de G.J. van den Brinkschool. In zijn aanmelding schreef hij: “Het lijkt me leuk om kinderburgemeester te zijn omdat je dan kinderen blij kan maken met iets wat zij belangrijk vinden.” Kathy is 10 jaar en zit in groep 7 van de Margrietschool. Zij wil graag dat er meer gedaan wordt aan natuur in en buiten de klas. De locokinderburgemeester vervangt de kinderburgemeester als deze verhinderd is. Ook zijn er diverse activiteiten waarbij ze allebei aanwezig zijn. Samen gaan ze het komende jaar in gesprek met kinderen in Wageningen over hun vragen en wensen voor de stad. Seppe en Kathy zijn hiermee de stem van alle kinderen in Wageningen. Echte verschilmakers die aan de volwassen bestuurders meegeven wat kinderen belangrijk vinden.

Activiteiten met de ‘echte’ burgemeester’

De kinderburgemeester en de locokinderburgemeester gaan met de ‘echte’ burgemeester mee bij een aantal officiële gelegenheden. Ook hebben ze werkoverleg om onderwerpen te bespreken die belangrijk zijn voor kinderen in Wageningen.

Mailadres voor ideeën

Seppe en Kathy roepen alle kinderen in Wageningen op, om als ze goede ideeën hebben over wat er anders en beter kan, dit aan hem door te geven. Dat kan via het speciale e-mailadres kinderburgemeester@wageningen.nl.