Direct naar de content
Twee verklede vrouwen op Leeffestival

Inschrijving coronasubsidie kunstenaars van start

Gepubliceerd op:

Ook in Wageningen hebben kunstenaars het zwaar door de coronacrisis. De gemeente heeft in overleg met ‘de Wageningse makers’ een tijdelijke subsidieregeling voor kunstenaars gemaakt. Hierdoor kunnen kunstenaars op verschillende momenten subsidie voor culturele projecten aanvragen.

Voor welke 2 projecten kunt u nu subsidie aanvragen?

  • Culturele producties binnenstad en Nude

U kunt vanaf nu subsidie aanvragen voor culturele producties. Uw culturele project verbetert bij voorkeur de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van de binnenstad en Nude. U kunt ook een aanvraag opsturen voor een culturele productie in een ander gebied. Er is in totaal voor 8 projecten subsidie beschikbaar van maximaal € 5000 per project. U kunt uw aanvraag tot en met 9 januari 2022 opsturen naar de gemeente.

  • Muurschilderingen

U kunt u aanmelden voor het maken van een muurschildering in de Nude. Het gaat hier om een ‘lelijke’ plek bedacht door bewoners en/of betrokkenen. Hiervoor gaat u zelf met hen in gesprek. Vervolgens levert u een projectaanvraag in bij de gemeente. U kunt in totaal € 5000 subsidie krijgen. De uitvoering van het werk is gepland begin 2022. U kunt uw aanvraag voor een muurschildering in de Nude tussen 1 december 2021 tot en met 15 januari 2022 opsturen naar de gemeente. Later in 2022 kunt u ook nog een aanvraag voor muurschilderingen op 5 andere locaties opsturen (binnenstad, Benedenbuurt en 3 nog nader te bepalen plekken in Wageningen).

Aanvraag en meer informatie over de regeling

Wilt u subsidie aanvragen voor 1 of allebei bovenstaande projecten? Of wilt u meer weten over de subsidieregeling? Kijk op de pagina coronasubsidie kunstenaars aanvragen.

Alle coronainformatie

Lees hier alle gemeentelijke coronainformatie.