Direct naar de content
Wethouder de Haan overhandigt e-bike aan scholier

Eerste e-bike beschikbaar voor scholier speciaal onderwijs

Gepubliceerd op:

Op 9 september heeft wethouder Peter de Haan een e-bike beschikbaar gesteld aan een leerling uit het speciaal onderwijs. Met deze fiets kan hij voortaan zelfstandig naar zijn school in Arnhem. Zo hoeft hij geen gebruik meer te maken van aangepast vervoer. Wethouder Peter de Haan: “We zijn trots op onze leerling dat hij de stap heeft gemaakt vanuit het aangepaste vervoer, om zo zelfstandig mogelijk aan het vervoer deel te kunnen nemen.”

Leerlingenvervoer

Meestal zorgen de ouders of verzorgers van een kind zelf voor het vervoer van hun kind naar school. Er zijn echter situaties waarin dit minder goed mogelijk is. Daarom is er leerlingenvervoer voor kinderen die niet zelfstandig naar school kunnen door bijv. ziekte of een handicap. Soms is leerlingenvervoer de oplossing, omdat de school te ver weg ligt. De gemeente gaat uit van vervoer naar een school die het dichtste bij is.

Nieuw

Voor het nieuwe schooljaar had de gemeente de vraag gekregen om leerlingenvervoer toe te kennen in de vorm van een e-bike. Dit was nieuw voor Wageningen. De gemeente Wageningen is er voorstander van dat leerlingen van het speciaal onderwijs hun zelfredzaamheid vergroten en niet langer afhankelijk zijn van aangepast vervoer. Daarom heeft de gemeente de regeling aangepast en een e-bike geleased. De leerling mag deze fiets gebruiken om mee naar school te gaan.

Aangepast vervoer

Deze regeling op maat is alleen bespreekbaar voor leerlingen die gebruik maken van aangepast vervoer. Niet voor andere scholieren. Kijk voor meer informatie op de pagina Leerlingenvervoer aanvragen.