Direct naar de content
Rekening-betalen

Binnenkort meer duidelijkheid over vergoeding energiekosten huishoudens met laag inkomen

Gepubliceerd op:

De energiekosten stijgen. Daarom krijgen huishoudens met een laag inkomen via de gemeente een extra bedrag voor het betalen van hun energierekening. Op dit moment is nog niet bekend hoe dit precies wordt geregeld. De gemeente krijgt hierover nog meer informatie van de landelijke overheid, omdat het geld daarvandaan komt. We begrijpen het als u nu al vragen heeft over deze regeling. Helaas kunnen we op dit moment deze vragen nog niet beantwoorden. Zodra er meer duidelijk is, maken we dit bekend.

Hulp bij geldproblemen

Heeft u nu problemen met het betalen van uw energierekening of andere rekeningen? Zoek op tijd hulp. Dat kan bij het Startpunt. Bel (0317) 41 01 60 of stuur een e-mail naar startpunt@wageningen.nl.

Hulp om thuis energie te besparen

U kunt ook gratis hulp krijgen van het Energieloket. Dit loket helpt u bij het verminderen van uw energieverbruik. Neem contact op met het Energieloket. Bel (0317) 49 28 01 of stuur een e-mail naar vraag@energieloket-wageningen.nl. Direct aan de slag met energie besparen? Met de actie ‘Hoe laag kun je gaan’ helpt de gemeente Wageningen huurders en huiseigenaren om energie te besparen. Korting op een energiezuinige koelkast? Een gratis energiemonitor? Of kies als huurder voor een huisbezoek en gratis materialen door de Tochtbusters. Kijk voor de voorwaarden en aanmelden op wageningenduurzaam.nl/hoe-laag.