Direct naar de content
Annemiek van Vleuten tekent het Wagenings gedenkboek tijdens haar huldiging in Wageningen

Annemiek van Vleuten gehuldigd in Wageningen

Gepubliceerd op:

Donderdagavond 5 augustus 2021 is Annemiek van Vleuten in het stadhuis van Wageningen gehuldigd in het bijzijn van familie en vrienden. Van Vleuten heeft de afgelopen jaren al vele prijzen in de wacht gesleept en nu haar eerste gouden en zilveren Olympische medaille. Burgemeester Floor Vermeulen was verheugd om Annemiek persoonlijk te kunnen feliciteren namens de inwoners van Wageningen en de gemeente en sprak zijn grote waardering voor haar uit: “Annemiek, wat ben ik trots op jou. Wageningen is trots op jou, heel Nederland is trots op jou.” 

Tijdens de huldiging, waar ook Peter Stokvis, voorzitter van Tourclub Wageningen haar in het zonnetje zette, droeg stadsdichter Ellen van der Kolk een speciaal voor Annemiek geschreven gedicht voor. Het was voor de stadsdichter een grote eer om het gedicht te schrijven en tijdens de huldiging voor te dragen.

Na alle toespraken tekende Annemiek voor de vijfde keer het Wageningse Gedenkboek. Wageningen houdt daarin een plekje vrij voor een volgende handtekening! Annemiek kreeg voor haar vele sportieve presentaties  eerder al een Koninklijke Onderscheiding en is ook onderscheiden met het Wagenings Erezilver.