Direct naar de content
Wethouder Janssen overhandigt duurzaam warmtekussen aan 300e deelnemer Tochtbusters

300e deelnemer van de Tochtbusters in het zonnetje gezet

Gepubliceerd op:

 Op donderdag 25 november zette wethouder warmtetransitie Anne Janssen de 300e deelnemer van de Tochtbusters in het zonnetje. Al (meer dan) 300 inwoners hebben dankzij de Tochtbusters een lagere energierekening. Dit studentenklusteam komt langs bij huurwoningen met praktische tips en een bakfiets vol materialen (zoals led-lampen en radiatorfolie) zodat inwoners meteen kunnen beginnen met energie besparen. Dat scheelt direct op de energierekening.

Wethouder Anne Janssen: “We zijn in Wageningen al jaren bezig om inwoners te helpen met energiebesparing, bijvoorbeeld via het Energieloket. We zijn heel blij dat we dit jaar met de Tochtbusters ook iets speciaal voor huurders kunnen doen. Nu de energieprijzen stijgen scheelt besparen niet alleen voor het klimaat, maar ook steeds meer voor de portemonnee.” Deelnemer Ankie Suijker: “Ik ben erg blij met de materialen en vooral met het feit dat deze ook ter plekke aangebracht zijn. Want ik zag daar wel tegenop. En wat ik zelf eigenlijk het allerleukste aan deze actie vond is de gezellige kennismaking met jonge Wageningers.”

Campagne ‘Hoe laag kun je gaan?’

De Tochtbusters zijn onderdeel van de campagne ‘Hoe laag kun je gaan’. Binnen deze campagne kunnen zowel woningeigenaren als huurders kiezen uit 3 verschillende acties om energie te besparen en comfortabel te wonen. Huurders kunnen in plaats van de Tochtbusters ook kiezen voor 90 euro korting op een energiezuinige koelkast of vriezer of een gratis energiemonitor voor de slimme meter. Woningeigenaren kunnen kiezen voor de energiemonitor, 90 euro korting op een koelkast/vriezer of hulp van de Isolatiecoach, die je helpt met je plannen om je eigen huis op een verstandige manier energiezuiniger te maken. De campagne ‘Hoe laag kun je gaan’ loopt nog tot de zomer van 2022. Kijk voor meer informatie en aanmelden op wageningenduurzaam.nl/wageningenwoontduurzaam/hoe-laag. Of neem contact op met het Energieloket Stuur een e-mail naar vraag@energieloket-wageningen.nl of bel 0317 49 28 01. Bij het Energieloket kunnen inwoners het hele jaar door terecht voor advies over hoe hun woning duurzamer te maken.