WhatsApp

Steeds meer inwoners maken gebruik van een WhatsApp Buurtbeheer Preventie groep (WABP) om hun buurt of wijk veiliger te maken. Via WhatsApp kunnen buurtbewoners elkaar attent maken op zaken die spelen in de buurt. U kunt samen een oogje in het zeil houden en snel verdachte situaties melden aan elkaar. Daarnaast meldt u verdachte zaken aan de politie. De gemeente en de politie juichen de buurt-WhatsApp van harte toe omdat inwoners de extra ogen en oren zijn in de wijken. Samen maken we Wageningen veilig!

Groepsbeheerder

Per groep worden er een of (liever) twee groepsbeheerder aangesteld. De beheerder van de WhatsAppgroep in de eigen wijk is ook deelnemer. De beheerder krijgt van de gemeente de aanmeldingen door van de deelnemers en voert deze in de WABP groep in. Hij/Zij beheert de WhatsAppgroep en corrigeert de deelnemers als er teveel over andere zaken wordt geappt. Zodat deze WABP groep alleen gaat over buurtpreventie en niet over andere zaken.

Aan de deelname van een Whatsapp-groep zijn regels verbonden. In de handleiding (pdf 784 Kb) kunt u lezen hoe het systeem precies werkt.

Aanmelden

Via het aanmeldformulier meldt u zich aan voor de WABP. In steeds meer wijken en buurten worden WhatsAppgroepen opgestart. Is er geen beheerder voor uw wijk, wordt u gevraagd om zelf beheerder te worden en helpt de gemeente u bij het bekend maken van een nieuwe WABP groep.

Aanmelden WABP