WhatsApp

Steeds meer inwoners gebruik van een WhatsApp-groep om hun buurt of wijk veiliger te maken. Via WhatsApp kunnen buurtbewoners elkaar attent maken op zaken die spelen in de buurt. U kunt samen een oogje in het zeil houden en sneller verdachte situaties melden bij de politie. De gemeente en de politie juichen de buurt-WhatsApp van harte toe omdat inwoners extra ogen en oren zijn in de wijken.

Groepsbeheerder

Per groep worden er een of meer groepsbeheerder aangesteld. De beheerder van de WhatsAppgroep in de eigen wijk is tevens deelnemer. Deze inwoner krijgt via de gemeente de mobiele nummers door van de deelnemers en voert deze in de groep in. De beheerder zit ook in de bovenliggende groep en onderhoudt het berichtenverkeer met de buurtgroep. Hij/Zij bewaakt de WhatsAppgroep, zodat deze alleen gaat over buurtpreventie en niet over andere zaken.

Aan de deelname van een Whatsapp-groep zijn een aantal regels (PDF, 65 kb) verbonden. Ook is er een handleiding (pdf 784 Kb), waarin u kunt lezen hoe het systeem precies werkt.

Aanmelden

Via het aanmeldformulier kunt u aangeven of u interesse heeft voor een bepaalde Whatsappgroep. In steeds meer wijken en buurten worden WhatsAppgroepen opgestart.