Huisnummer aanvragen

Elke zelfstandige woonruimte en afzonderlijke bedrijfsruimte in de gemeente heeft een adres. De basis voor deze nummering is de wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) en de Verordening Naamgeving en Nummering 2010.

Om te beoordelen of een ruimte zelfstandig is, worden de regels uit de BAG-wet gebruikt. Dit is het beste te beoordelen aan de hand van bouwtekeningen.

Als er een nummer ontbreekt wordt bekeken of deze toegevoegd kan worden. De eigenaar van het pand kan hiervoor een verzoek indienen via BAG@wageningen.nl of bellen naar tel. (0317) 49 29 11.

Voorwaarden en kosten

Wilt u een aanvraag doen voor een nieuw adres, lever dan zo mogelijk meest recente tekeningen aan van de situatie. Verder wordt gekeken of er een eigen toegang is en of de ruimte geschikt is voor zelfstandig gebruik. Bij een woning moet u dan denken aan douche, toilet en keukenblokje achter de eigen voordeur.

Er zijn geen kosten verboden aan het aanvragen van een nummer.

Vindbaarheid

Ook als uw adres niet goed te vinden is kunt u dit aangegeven bij de gemeente. In overleg wordt dan bekeken welke stappen het beste ondernomen kunnen worden om de situatie te verbeteren.

Contact

Gemeente Wageningen, tel. (0317) 49 29 11, BAG@wageningen.nl .