Bouwtekeningen inzien

De gemeente bewaart sinds 1902 de dossiers van nieuw gebouwde en verbouwde huizen en andere gebouwen. Die dossiers zijn in principe openbaar en kunt u dus inzien.

  • De bouwdossiers bevatten doorgaans de aanvraag, eventuele andere brieven en de bouwtekeningen. Soms zitten ook berekeningen of sonderingen in het dossier.
  • Gegevens over riolering, elektrische leidingen en dergelijke zitten er meestal niet in.
     

Digitaal

De bouwdossiers van de gemeente zijn gedigitaliseerd. Als u die wilt inzien, stuur dan een mail naar loketruimte@wageningen.nl. Vermeld daarbij het adres waarvan u het dossier of de bouwtekening wilt hebben. U kunt de gegevens (indien aanwezig) als pdf-bestand toegestuurd krijgen.
 

Papier

1902-2005
De originele bouwdossiers 1902-2005 liggen bij het gemeentearchief in het stadhuis. Daar kunt u ze op afspraak gratis inzien. Raadpleeg eerst het overzicht (pdf bestand, 1483 kB). Let op de openingstijden.
Als het gezochte adres of het (ver)bouwjaar niet in dit overzicht staat, is er geen dossier uit 1902-2005 aanwezig, ook niet digitaal.

Na 2005
De constructiegegevens van een pand van na 2005 zijn (indien aanwezig) ook op papier in te zien. U kunt daarvoor een afspraak maken met Loket Ruimte via e-mail.