Vrijwilligerswerk

Het Vrijwilligers Centrum Wageningen is de plek voor vrijwilligerswerk in Wageningen.

Activiteiten Vrijwilligerscentrum

Het Vrijwilligers Centrum bemiddelt bij vraag en aanbod, zijn vraagbaak voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties, biedt scholing voor vrijwilligers, organiseert thema netwerkbijeenkomsten en biedt intensieve ondersteuning om passend vrijwilligerswerk te vinden.

Ondersteuning

U kunt met allerlei vragen die betrekking hebben op vrijwillige zorg- en dienstverlening bij het Vrijwilligers Centrum terecht, bijv. samen wandelen, begeleiding naar arts, therapie of ziekenhuis, hulp met betrekking tot computer, steun bij verlies en rouw, een middagje ertussen uit en de zorg voor uw partner met dementie, handicap of chronische ziekte even over te dragen (oppasservice), samen een boodschapje doen, hulp bij tuinonderhoud, hulp bij het invullen van een formulier, begeleiding bij sportbeoefening etc.

Informatie

Op de website van het Vrijwilligers Centrum vindt u de meest actuele informatie.

Verzekering

Bent u mantelzorger of vrijwilliger in de gemeente Wageningen? Dan bent u automatisch verzekerd via de gemeente tegen ongevallen en schade aan persoonlijke eigendommen. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden. Meer informatie over de verzekering