Mantelzorg

Direct regelen

Mantelzorg

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor zieke familieleden of vrienden. Mantelzorg is intensief. De gemeente ondersteunt mantelzorgers met vervangende zorg, de mantelzorgwaardering en ondersteuning bij hun eigen huishouden.

Ondersteuning

Verzorgt u zelf een familielid, buur of vriend, zodat er geen professionele hulpverlener hoeft te komen? Dan kunt u ondersteuning of misschien vervanging krijgen, zodat u er een keer tussenuit kunt. Kijk op Het Startpunt naar de mogelijkheden voor Mantelzorg in Wageningen.

Mantelzorgcompliment

Zorgt u langer dan 3 maanden en minstens 8 uur per week voor een ziek familielid, vriend of bekende? De gemeente beloont u jaarlijks met een zogeheten 'compliment'.

Aanvragen

Denkt u dat u hiervoor in aanmerking komt? Vul dan het formulier in of neem contact op met het Startpunt Wageningen (0317) 41 01 60 of via e-mail.

Heeft u in 2019 al een compliment aangevraagd en ontvangen? Dan hoeft u voor het jaar 2020 geen aanvraag te doen, wanneer u mantelzorger bent voor dezelfde zorgvrager.  Het bedrag wordt in 2020 automatisch op uw rekening bijgeschreven.

Vergoedingen per zorgverzekeraar

Wilt u weten wat uw zorgverzekeraar vergoedt? Kijk op vergelijkingssite Independer naar vergoedingen per verzekeraar.

Contact

Voor ondersteuning, advies, lotgenotencontact en respijtzorg kunt u terecht bij:

Mantelzorg Wageningen
Bezoekadres: Rooseveltweg 408
6708 GX Wageningen
Telefoon (0317) 46 88 18/ 06 23 03 16 48

Telefonisch spreekuur is op ma, di, do en vrij van 09.00-10.00 uur.
E-mailadres smw@solidez.nl