Mantelzorg

Mantelzorg

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor zieke familieleden of vrienden. Mantelzorg is intensief. De gemeente ondersteunt mantelzorgers met vervangende zorg, de mantelzorgwaardering en ondersteuning bij hun eigen huishouden. De mantelzorger van 18 jaar en ouder krijgt een geldbedrag van €100. De mantelzorger tot 18 jaar ontvangt via Solidez Mantelzorg Wageningen een cadeaubon van €50;- 

Ondersteuning

Verzorgt u zelf een familielid, buur of vriend, zodat er geen professionele hulpverlener hoeft te komen? Dan kunt u ondersteuning of misschien vervanging krijgen, zodat u er een keer tussenuit kunt. Kijk op Het Startpunt naar de mogelijkheden voor Mantelzorg in Wageningen.

Mantelzorgcompliment

Zorgt u langer dan 3 maanden en minstens 8 uur per week voor een ziek familielid, vriend of bekende? De gemeente beloont u jaarlijks met een zogeheten 'compliment'.

Heeft u in 2020 een mantelzorg aangevraagd en ontvangen? 

Dan hoeft u voor het jaar 2021, wanneer u nog mantelzorger bent van dezelfde zorgvrager, geen aanvraag in te dienen. Het bedrag wordt dan automatisch op uw rekening bijgeschreven. Jongeren die in 2020 of 2021 jonger dan 18 jaar waren, hebben het 'aanvraagformulier jonge mantelzorger' al via de gemeente ontvangen. 

Aanvragen

Denkt u dat u hiervoor in aanmerking komt? Vul dan het formulier in of neem contact op met het Startpunt Wageningen (0317) 41 01 60 of via e-mail.

Vergoedingen per zorgverzekeraar

Wilt u weten wat uw zorgverzekeraar vergoedt? Kijk op vergelijkingssite Independer naar vergoedingen per verzekeraar.

Contact

Voor ondersteuning, advies, lotgenotencontact en respijtzorg kunt u terecht bij:

Mantelzorg Wageningen
Bezoekadres: Rooseveltweg 408
6708 GX Wageningen
Telefoon (0317) 46 88 18/ 06 23 03 16 48

Telefonisch spreekuur is op ma, di, do en vrij van 09.00-10.00 uur.
E-mailadres smw@solidez.nl