Lente- en herfstcolleges

De gemeente wil samen met iedereen in Wageningen een visie maken op de stad, met bijzondere aandacht voor de binnenstad. Ter kennis en inspiratie hiervoor zijn in 2020 een aantal themalezingen gehouden door interessante sprekers:

Donderdagavond 5 maart 2020: Toekomst voor de binnenstad

Op deze avond namen Rik Riezebos van Eurib en Gert-Jan Hospers van stichting Stad en Regio ons mee in hun ideeën over citybranding, citymarketing en stadsidentiteit. 

Donderdagavond 3 september 2020: Stad van de toekomst

Een avond over duurzaamheid, klimaatadaptatie, circulariteit, stadsvernieuwing, innovaties en groene groei. Met als sprekers: Rob Roggema van de Hanzehogeschool Groningen en Andy van den Dobbelsteen van TU Delft. De lezing kunt u terugkijken op het YouTube-kanaal van gemeente Wageningen

Woensdag 16 september 2020: De leefbare stad

Binnen dit thema nam Thomas Steensma van Adema Architecten ons mee in de ruimtelijke vertaling van het concept positieve gezondheid. Martijn Duineveld van Wageningen UR ging in op de rol van de gebruikers van een leefbare stad. De lezing kunt u terugkijken op het YouTube-kanaal van gemeente Wageningen. De lezing kunt u terugkijken op het YouTube-kanaal van gemeente Wageningen.