Informatie over aanleg glasvezel KPN.

KPN is voornemens om in de gemeente Wageningen glasvezel aan te leggen tot in elke woning, het zogenaamde ‘Fiber to the Home’ (FttH). Zoals het er nu uitziet voor de hele kern van Wageningen, met uitzondering van Wageningen Hoog, omdat hier de afstanden tussen woningen zo groot zijn dat het op dit moment onrendabel is.

De rol van de gemeente is om de vergunning te verlenen op de aanvraag voor de aanleg van kabels en leidingen en het houden van toezicht tijdens de uitvoering. Dat geldt alleen voor de werkzaamheden op en door de openbare ruimte. Dus niet op particulier terrein.

Nog voor de vergunningen voor kabels en leidingen ingediend gaat worden door KPN willen ze twee verdeelkasten plaatsen. De kasten zijn vergunningsvrij en in principe is toestemming van de gemeente voldoende om ze te mogen plaatsen. Het bijzondere aan deze verdeelkasten is dat ze flinke afmeting hebben. Het zijn prefab gebouwtjes met de afmeting 6 x 2,7 x 2 meter. Zo groot als een zeecontainer. Vanwege de impact van deze flinke kasten vinden we het belangrijk om de inwoners van Wageningen vooraf de gelegenheid te geven kennis te nemen van de plannen.

Met de KPN hebben we een locatie gezocht die op gemeentegrond ligt, technisch goed bereikbaar is voor de benodigde kabels en die we zo neer kunnen zetten dat zo weinig mogelijk mensen er last van hebben. Nadat alles door de KPN gemaakt is zal de gemeente stuiken naast de verdeelkast planten om de kast minder zichtbaar te maken.

De locaties zijn:

De gemeente wil graag van u weten wat u hiervan vindt. Bent u van mening dat de gemeente en KPN belangrijke zaken over het hoofd hebben gezien bij de keuze van de locatie voor de verdeelkasten, dan is het belangrijk om te reageren.

Dat kan tot 10 juni 2020 door het invullen van ons reactieformulier onder vermelding van Verdeelkasten KPN tbv aanleg glasvezel.

Mochten er nog vragen zijn dan kunt u telefonisch contact opnemen met de heer Richard van Vliet, 0317-492969.