Verslag eerste bewonersbijeenkomst 3 oktober 2018

Woensdag 3 oktober was de eerste bewonersavond in het kader van de ontwikkeling van een stedenbouwkundige visie voor het Olympiaplein en omgeving. De opkomst was overweldigend, en getuigt van de grote betrokkenheid bij dit gebied. De toekomst van het gebied leeft sterk bij bewoners en omwonenden, en dat zagen we terug bij de grote hoeveelheid informatie die we bij aanwezigen hebben opgehaald.

Anne Janssen, Wethouder Wijken, Wonen en Cultuur, trapte de avond af met een inkijkje in het politieke proces dat gaat volgen. Daarna volgde een presentatie over het gebied met de eerste indrukken van de buurt. Als buitenstaander kijkt stedenbouwkundig bureau Urhahn met een frisse blik naar de buurt, een blik die op de bijeenkomst is gedeeld met de aanwezigen. Een aantal thema’s kwamen aan de orde - de vijf Olympische thema’s - waarop aanwezigen werden uitgenodigd hierop te reageren.

Er is veel opgehaald, waarbij nieuwe concepten als de ‘tegeltax’ en het ‘rollatorrondje’ zijn gedeeld. Meer aandacht voor groen blijkt een belangrijk thema, net als het behoud van een gemengde wijk. Er wordt nu hard gewerkt om alle opmerkingen te verwerken en we hopen iedereen weer terug te zien op de volgende bewonersbijeenkomst.