Parkeervergunning voor bewoners

In het centrum of een gebied met betaald parkeren zijn geen eigen parkeerplaatsen. Woont u in zo’n gebied. Vraag dan bij de gemeente om een parkeervergunning.
U hoeft pas een nieuwe digitale vergunning aan te vragen als de oude verloopt!

Voorwaarden

  • u staat ingeschreven op een adres in het parkeervergunningengebied (zie overzicht kaart)
  • u bent eigenaar van het voertuig waarvoor u een vergunning vraagt of u heeft een lease-auto
  • uw auto is niet langer dan 6 meter of hoger dan 2,40 meter

Uitzondering zone 3

In zone 3 heeft u alleen een parkeervergunning nodig van maandag tot en met vrijdag 12.00 tot 17.00 uur. Buiten deze uren mag er vrij worden geparkeerd.

Eigen parkeergelegenheid

Heeft u een eigen parkeervoorziening, zoals een garage of oprit bij uw woning of complex., dan kunt u alleen een 2e of 3e  parkeervergunning krijgen.

Aanvraag

  • U vraagt de parkeervergunning aan via de digitale parkeerbalie. U heeft hiervoor een DigiD nodig. In de handleiding staat stap voor stap uitgelegd hoe het werkt.      
  • Uw vergunning gaat direct na de aanvraag in op de ingangsdatum. U ontvangt dus geen papieren vergunning meer. De handhavers controleren aan de hand van uw kenteken of u een vergunning heeft.

Bij een lease-auto stuurt u een e-mail naar loketruimte@wageningen.nl met een kopie van een bewijs van gebruik van de auto. Dit kan een contract zijn van de leasemaatschappij of een schriftelijk bewijs van de firma of het bedrijf dat de auto leaset. Voldoet u dan aan de voorwaarden, dan zal de gemeente uw aanvraag digitaal activeren.

Kosten

1e Parkeervergunning € 22,80 per kwartaal
                                    € 67,50 per jaar

2e / 3e  Parkeervergunning € 45,60 per kwartaal  
                                           € 135,00 per jaar

Vergunning opzeggen

Via de digitale parkeerbalie zegt u uw vergunning op.

Kentekenwijziging

Een kentekenwijziging kunt u via de digitale parkeerbalie doorgeven. 

Contact en meer informatie

Heeft u vragen of problemen met inloggen? Kijk bij de meest gestelde vragen of neem contact op met Publieke Dienstverlening, tel. (0317) 49 2911 (keuze 4) of loketruimte@wageningen.nl.