Doe mee met buurtgroen!

Buurgroen logoIedereen woont graag in een groene buurt. Wilt u meehelpen aan een fijne woonomgeving? Vindt u het leuk om te tuinieren? Wij ondersteunen graag initiatieven waarbij u een stukje openbaar groen zelf beheert. Bijvoorbeeld door het onderhouden van een plantenvak, een boomtuin of een geveltuin.

 

  • Plantenvak

U kunt (samen met anderen) een plantenvak aanvragen. U regelt zelf de planten en plaatst deze in de bak. Ook verzorgt u zelf de planten. Daarnaast is het belangrijk dat u voor draagvlak in de buurt zorgt.

  • Boomtuintje

Je ziet ze steeds vaker: minituintjes rond de bomen in de straat. Aangelegd door bewoners met groene vingers. Iets voor u? U kunt zelf, of samen met uw buren, een boomtuintje (boomspiegel) onderhouden. De boom mag geen last hebben van de plantjes die u er neerzet.

  • Geveltuin

Geveltuintjes fleuren straten en buurten op. Wil u bij uw woning ook een geveltuin? Voordat wij uw aanvraag goedkeuren, kijken we of een geveltuin in uw straat mogelijk is. Zo kunnen in sommige winkelstraten geen geveltuinen en moet er, na aanleg, genoeg ruimte op de stoep overblijven.
U regelt zelf de planten en de verzorging hiervan.  

Geveltuin

  • NestkastNestkasten

Met een nestkastje helpt u vogels en daarmee de strijd tegen de eikenprocessierups. Wij ondersteunen iedereen die in groepsverband nestkasten wil plaatsen in gemeentelijke bomen. Deze groep inwoners is vervolgens ook zelf verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de nestkasten.

 

Contact en aanmelden

Wilt u aan de slag met een plantenvak, boomtuintje of geveltuin? Of wilt u een nestkast ophangen? Neem dan contact met ons op via buurtgroen@wageningen.nl. U kunt ook bellen met ons algemene nummer 0317 -492911. U krijgt dan van ons ook meer informatie over waar een initiatief aan moet voldoen en hoe wij u hier in kunnen ondersteunen.

 

Welke buren zijn al actief?

Op dit moment zijn al veel inwoners actief met het zelf beheren van openbaar groen.  Al deze projecten zijn te vinden op onderstaande kaart. Bij "zoek op adres" kunt u een specifieke locatie vinden. Door te "scrollen" met de muis kunt u inzoomen op de kaart.