Gladheidsbestrijding

De Afvalcombinatie de Vallei (ACV) verzorgt de gladheidsbestrijding voor de gemeente.  De strooiroutes kunt u vinden op www.acv-indewinter.nl. Het gladheidseizoen loopt van 1 november tot 1 april.

Hoe?

De ACV strooit de hoofdwegen, busroutes en diverse fietspaden. Zo hoeft u binnen de bebouwde kom nooit verder dan 400 meter tot een bestrooide weg te rijden. Buiten de bebouwde kom wordt naar een redelijke afstand gekeken.

Wanneer?

De ACV heeft nauw contact met MeteoGroup in Wageningen. Op deze manier is snel duidelijk wanneer op basis van de weersverwachting gladheid op kan treden. De strooiwagens gaan meestal op pad als het nog niet glad is om preventief te strooien. Gladheid door bevriezing wordt zo voorkomen.

Wat kunt u zelf doen?

U kunt zelf rekening houden met de winterse omstandigheden door bijvoorbeeld uw snelheid aan te passen en zo veel mogelijk gestrooide wegen te nemen. Ook kunt u de stoep voor uw woning sneeuw- en ijsvrij maken.

Wat betekent strooien voor het milieu?

Het milieu moeten we zoveel mogelijk beschermen, maar de verkeersveiligheid is zeker niet minder belangrijk. Door de moderne strooitechnieken en het gebruik van zuiver vacuümzout is er een goed evenwicht gevonden. Door met nat zout te strooien, is er ook minder zout nodig.

Informatie?

Meer informatie over waar en hoe gestrooid wordt en het laatste nieuws over gladheidbestrijding vindt u op www.acv-indewinter.nl