Tweedehands kleding

Er zijn verschillende organisaties in Wageningen die kleding inzamelen en verkopen of weggeven. Hergebruik van kleding binnen Wageningen: duurzamer kan bijna niet.

Emmaus Regenboog

De Emmaus heeft een winkel in de Herenstraat waar de meest uiteenlopende spullen worden ingezameld, gerepareerd en verkocht. Ook het textiel dat binnenkomt, wordt verkocht tegen een relatief lage prijs. Met de opbrengst helpt Emmaus mensen en gemeenschappen om zichzelf te helpen. Vaak zijn dit landbouw- en scholingsprojecten.

U kunt uw goed bruikbare textiel brengen bij Emmaus of het afvalbrengstation. 

Terre des Hommes

Aan de Markt in Wageningen is een tweedehands winkel van Terre des Hommes met onder andere kleding. Hier kunt u dames-, herenkleding, schoenen, accessoires, speelgoed, boeken, lp's, kleine huishoudelijke artikelen en bric a brac kopen. U helpt een kind in nood met elke aankoop: de opbrengst van de winkel komt geheel ten goede aan de projecten van Terre des Hommes op het gebied van onderwijs, gezondheid en microkrediet. Bruikbare en schone kleding en schoenen kunt u brengen naar de winkel. U bent welkom op Markt 19 , maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur.

Leger des Heils

Het Leger des Heils heeft in Wageningen een kledingwinkel. Hier kunt u terecht voor kwalitatief goede tweedehands kleding, maar ook voor een kopje koffie en een praatje. De opbrengst van de kleding gaat naar projecten van het Leger des Heils. U kunt uw kleding netjes in een gesloten plastic zak door het luik bij de winkel inleveren (Kamerlingh Onnesstraat 7). Voor meer informatie, tel. (0317) 41 34 57.

Kledingbank Wageningen

De Kledingbank Wageningen verstrekt gratis kleding aan mensen die door omstandigheden onvoldoende inkomen hebben om kleding te kunnen kopen. De mensen die gebruik maken van de Kledingbank zijn meestal doorverwezen door organisaties als maatschappelijk werk. Bij de Kledingbank kunt u goede, nog draagbare kleding brengen.