Individuele Studietoeslag

Op dit moment is het alleen mogelijk om uw aanvraag met een PDF formulier te doen. We zijn bezig om de online formulieren aan te passen. Onze excuses voor het ongemak. 

Beschrijving

De individuele studietoeslag is een bijdrage in de kosten van een studie. De toeslag is bedoeld voor studerende inwoners van Wageningen die wel willen werken, maar door een beperking niet het minimumloon kunnen verdienen. De toeslag is bedoeld als stimulans om door een studie de kansen op werk vergroten.

Hoe hoog is de toeslag?
De toeslag is een bedrag van 25% van het wettelijk minimumloon per maand dat voor je leeftijd geldt.

Voorwaarden

  • je bent 18 jaar of ouder
  • je hebt recht op studiefinanciering (volgens de Wet Studiefinanciering 2000) of een tegemoetkoming volgens de WTOS (Wet tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten)
  • je vermogen ligt onder de voor jouw geldende vermogensgrens
  • je bent wel in staat te werken, maar kunt door beperkingen niet het minimumloon verdienen

Hoe lang krijgt u de toeslag ?
De toeslag wordt voor maximaal zes maanden toegekend. Is er in die periode iets in je situatie gewijzigd bijvoorbeeld je hebt inkomsten uit werk of je bent gestopt met de studie? Vraag de individuele studietoeslag na een half jaar dan opnieuw aan. Is er niets in je situatie gewijzigd? Dan hoeft je de individuele studietoeslag binnen hetzelfde studiejaar niet opnieuw aan te vragen. De gemeente bekijkt dan aan de hand van de gegevens of er opnieuw voor het tweede halve studiejaar studietoeslag wordt toegekend. In het nieuwe studiejaar moet je wel weer zelf een aanvraag doen.

Advies van UWV
Om te beoordelen of je niet in staat bent om het minimumloon te verdienen, vragen wij advies aan bij het UWV. Het kan zijn dat het UWV je uitnodigt voor een onderzoek.

Studietoeslag aanvragen?
Stuur het formulier r op naar Postbus 1, 6700 AA Wageningen, of inleveren bij Publiekszaken, Stadhuis Markt 22.
De gemeente neemt binnen 8 weken nadat uw aanvraag is ontvangen een besluit en sturen u hier een brief over. In de beschikking (besluit) staat of de studietoeslag wordt toegekend.