KIVI-jaarcongres Circulaire Economie

Op 21 november 2017 vond het KIVI-jaarcongres Circulaire Economie plaats. Ingenieurs zullen op een andere manier moeten gaan nadenken over de impact van hun werk op de aarde, aldus KIVI-directeur Micaela dos Ramos bij de opening van het congres dat in Wageningen werd gehouden.

Het is niet nieuw voor ingenieurs om de schadelijke gevolgen van menselijke activiteiten aan te pakken. Daarom zijn er veiligheidssystemen, waterzuiveringen, enzovoorts. Maar we staan nu op een punt dat we een minder zware wissel moeten gaan trekken op de bronnen die we van de aarde gebruiken. We zullen op een andere manier moeten denken over de impact die we op de aarde hebben en met een holistische systeemvisie ons werk moeten doen.

Met deze boodschap opende KIVI-directeur Micaela dos Ramos het ingenieurscongres in Wageningen over circulariteit, waar de diverse sprekers die volgden elk op voortborduurden.

Eén van de sprekers was de Wageningse wethouder Lara de Brito. Haar bijdrage kunt u hier terugzien: https://www.kivi.nl/jaarthema/jaarthema-2017/jaarcongres-2017/programma/keynote-lara

Uitgelicht