Huwelijksaangifte (ondertrouw), Nederlanders in het buitenland

Wonen u en uw partner in het buitenland? En wilt u in Nederland trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan? Geef dit dan aan bij de gemeente Den Haag. (Vroeger heette dit 'in ondertrouw gaan'). U maakt kenbaar dat u 'het voornemen hebt met elkaar in het huwelijk te treden of een geregistreerd partnerschap aan te gaan'.

• U bent niet verplicht in Den Haag te trouwen of daar uw partnerschap te laten registreren.
  • Woont u beiden buiten Nederland? Dan bent u verplicht uw voornemen in Den Haag kenbaar te maken.
  • U kunt in elke gemeente trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan. De gemeente Den Haag stuurt uw voornemen door naar de gemeente waar u gaat trouwen.

Meer informatie over trouwen voor Nederlanders in het buitenland vindt u op de site van de gemeente Den Haag