Informatie voor steenhouwers

Aanvraag vergunning


Ook steenhouwers kunnen gebruik maken van de webagendaom een datum te reserveren voor het plaatsen of afhalen van een monument. U mag het monument pas plaatsen als u de vergunning heeft ontvangen. U kunt de aanvraag met de tekeningen sturen naar begraafplaats@wageningen.nlNa goedkeuring ontvangt u de vergunning en een rekening van de afdeling Financiën.

 

Zaken die niet toegestaan zijn


Een aantal zaken is op begraafplaats “De Leeuwerenk” niet geoorloofd. Daarom vragen wij uw aandacht voor het volgende:

Niet toegestaan is het gebruik van:

  • worteldoek
  • fijn split
  • grind buiten een raamwerk
  • boomschors.

Indien men stenen of gewoon split gebruikt, mag die niet buiten de grafmaat worden aangebracht. Het is toegestaan om een monument op kunststof palen te plaatsen.

 

Afmetingen en materialen


1.  Voor de gedenktekens mogen alleen duurzame materialen worden gebruikt, zoals natuursteen, metaal, keramiek, of een verduurzaamde houtsoort.
2.  Voor een gedenkteken op een particulier graf is maximaal toegestaan een lengte van 2 meter en een breedte van 1 meter, de hoogte dient in verhouding te zijn met de gedenkplaat.
3.  Voor een gedenkteken op een kindergraf is maximaal toegestaan een lengte van 1,20 meter en een breedte van 0,70 meter, de hoogte dient in verhouding te zijn met de gedenkplaat.
4 . Een gedenkteken op een urnengraf kan geplaatst worden met een lengte van 0,60 meter en een breedte van 0,60 meter liggend.
5.  De onderdelen dienen vast op een gedenkplaat te zijn verbonden.
6.  Het monument moet zijn voorzien van een grafnummer, bij voorkeur links achter.