Nieuw: vergoeding voor groener maken tuin, dak of buitenkant huis

Aanvraag subsidie vergroening (inloggen met DigiD)

Laatste nieuws 12-10-2020
Het subsidieplafond voor deze regeling is bereikt. De aanvragen die tot en met 2 oktober 2020 zijn binnengekomen kunnen in behandeling worden genomen. De gemeente maakt in 2021 bekend of en wanneer de regeling weer wordt opengesteld.

Groen in de stad is belangrijk om verschillende redenen:
• Het geeft afkoeling in de zomer.
• Het is goed voor onze gezondheid.
• Het is goed voor natuur en klimaat.
• Het regenwater kan beter worden opgevangen zonder tegels.

Subsidie

Daarom heeft gemeente Wageningen de ‘stimuleringsregeling vergroening tuinen, daken en buitenkant huis’. Hiermee kunnen inwoners, ondernemers en organisaties in de gemeente Wageningen een vergoeding (subsidie) krijgen voor het groener maken van hun tuin, dak of gevel.

Waarvoor kunt u vergoeding krijgen?

U kunt subsidie krijgen voor:
• Het aanleggen van een groen dak. Bijvoorbeeld op uw aanbouw, garage of fietsenberging.
• Het vervangen van tegels of grint uit uw tuin door groen.
• Het aanleggen van een groene gevel. Hierbij laat u planten groeien tegen uw buitenmuur, bijvoorbeeld met een raamwerk met klimplanten.
• Het plaatsen van een groene erfafscheiding. Bijvoorbeeld een heg of een raamwerk met beplanting.

Hoeveel subsidie kunt u krijgen?

Groene daken

U krijgt subsidie vanaf 5 m² groen dak. De subsidie is €20 per m², met een maximum van €400.

Het groen maken van tuinen

U krijgt subsidie vanaf 10 m² tuin waarin u tegels of andere verharding weghaalt en vervangt door groen. De subsidie is €10 per m², met een maximum van €150.

Groene gevels

U krijgt subsidie vanaf 5 m² groene gevel. De subsidie is €10 per m², met een maximum van €300.

Groene erfafscheiding

U krijgt subsidie vanaf 5 m² groene erfafscheiding. De subsidie is €10 per m², met een maximum van €150 per perceel.

Totaal bedrag subsidie

De subsidie is nooit hoger dan de werkelijk gemaakte kosten en in totaal maximaal €400,- per aanvrager. Stel bijvoorbeeld dat iemand 15 m² tuin groen wil maken (totaal €150) en ook 30 m² gevel groen wil maken (totaal €300), dan krijgt hij dus geen €450 subsidie maar €400. Er zit een beperkt bedrag in de subsidiepot, dus wees er snel bij, want op = op.

Hoe werkt het?

U kunt subsidie aanvragen als inwoner, bedrijf of organisatie. Stuur een tekening mee waaruit blijkt hoeveel oppervlakte er groen gemaakt wordt. Stuur ook een berekening van de kosten mee. Binnen 6 weken krijgt u een reactie van de gemeente Wageningen. Als de werkzaamheden klaar zijn, stuurt u een foto van het eindresultaat. Er kan een inspecteur langskomen om de werkzaamheden te bekijken.

Aanvragen

• Inwoner: u kunt uw aanvraag online met een DigiD aanvraagformulier doen.Kunt of wilt u niet via DigiD uw aanvraag doen? Neem dan contact op met vergroening@wageningen.nl.
• Organisatie: als uw organisatie volgens de statuten door één bestuurslid vertegenwoordigd mag worden kan de aanvraag digitaal worden ingediend, via de persoonlijke DigiD van het betreffende bestuurslid.  Als er door meer bestuursleden moet worden ondertekend, vraag dan het aanvraagformulier op via vergroening@wageningen.nl.
• Bedrijf: vraag het aanvraagformulier op via vergroening@wageningen.nl.

Nog vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Chantal Steuten via 0317-492911 of vergroening@wageningen.nl

Inspiratie nodig? Kijk bijvoorbeeld hier: