Gecombineerde belastingaanslag digitaal ontvangen

Wilt u uw gemeentelijke belastingaanslagen digitaal ontvangen? Via MijnOverheid vraagt u dit aan.

Aanmelden berichtenbox

U logt in op MijnOverheid. Plaats een vinkje bij Gemeente Wageningen. Klik daarna onderaan die pagina op ‘bewaren’.  U bent dan geregistreerd voor de berichtenbox van Wageningen.  Per  e-mail ontvangt u een bericht zodra de aanslag in de berichtenbox staat. Vul daarom wel uw e-mailadres in bij MijnOverheid. U ontvangt de gecombineerde aanslag dan voortaan in de berichtenbox. De gecombineerde aanslag bestaat uit afvalstoffenheffing, rioolheffing, onroerende zaakbelasting (alleen eigenaren) en (eventueel) hondenbelasting.

De Berichtenbox van MijnOverheid is een persoonlijke beveiligde postbus waar u digitale berichten van de overheid op één plek ontvangt en onbeperkt kan bewaren. Uw berichten worden versleuteld verstuurd via beveiligde verbindingen naar het Burgerservicenummer (BSN) van de geadresseerde. 

Toch per post?

Als u de gecombineerde aanslag toch per post wilt blijven ontvangen, dan hoeft u verder niets te doen. Ook als u zich niet heeft aangemeld, ontvangt u de aanslag gewoon per post.

Meer informatie

Op MijnOverheid vindt u uitgebreide informatie over de berichtenbox, DigiD en het aanvragen en registreren daarvan. Ook kunt u daar terecht voor vragen over uw account, wachtwoord en andere informatie over uw DigiD.