Direct naar de content

Wageningen kleurt blauw-geel!

Datum en tijd

  • 13:00 uur - 16:00 uur
    zaterdag 12 maart 2022

locatie

  • Algemeen adres 5 Mei Plein bij Hotel de Wereld ,

Op zaterdag 12 maart is het 5 mei-plein bij Hotel De Wereld – daar waar de vrijheid ooit begon – tussen 13.00 en 16.00 uur de Wageningse ‘ontmoetingsplaats voor solidariteit met Oekraïne’.

Komende zaterdag tonen steden door heel Europa zich nadrukkelijk solidair met Oekraïne en haar inwoners. Daarom kleurt het 5 Mei Plein blauw-geel, tussen 13.00 en 16.00 uur, onder de noemer #CitiesWithUkraine. Een samenkomst van iedereen die steun wil betuigen aan Oekraïne. Burgemeester Floor Vermeulen is op het terras van Hotel de Wereld gastheer van deze centrale ‘ontmoetingsplaats voor solidariteit met Oekraïne’. Om samen te praten, ideeën en steun uit te wisselen. Draag kleding met zo mogelijk een geel-blauw accent.

Leden van Wageningse koren onder leiding van Cees Mobach brengen oa ‘Dona Nobis Pacem’ (Geef Ons Vrede) ten gehore. Ook ‘Welsaam’, dat inwoners en organisaties in Wageningen ondersteunt die zelf iets willen bijdragen aan de samenleving, zal aanwezig zijn om vragen de beantwoorden en tips te delen. Via welsaam.nl/oekraine is nu al informatie over initiatieven beschikbaar.

De solidariteitsbijeenkomst vindt plaats op initiatief van de VNG, en wordt georganiseerd door de gemeente Wageningen en Wageningen45, in nauwe samenwerking met Hotel de Wereld en andere Wageningse partners.

We blijven ons samen uitspreken tegen de afschuwelijkheden in Oekraïne. #CitiesWithUkraine is komende zaterdag door heel Europa zichtbaar.