Direct naar de content

Informatiebijeenkomst mediaopvoeding

Gepubliceerd onder de categorie:
  • Startpunt

Datum en tijd

  • 20:00 uur - 21:30 uur
    woensdag 21 september 2022

locatie

  • Algemeen adres Startpunt, Rooseveltweg 408A
    6707GX, Wageningen

Op woensdag 21 september is er in het Startpunt een informatiebijeenkomst over mediaopvoeding. Deze bijeenkomst is geschikt voor ouders en opvoeders met kinderen tot 14 jaar. Deelnemen is gratis.

Inhoud

Aandacht voor media hoort bij de dagelijkse opvoeding van kinderen. Al vanaf het eerste moment dat een kind naar een scherm kijkt. Met mediaopvoeding leren kinderen om veilig en gezond om te gaan met media. Denk bijvoorbeeld aan goed gebruik van apps, games, sociale media en het bekijken van websites. Je kunt het op een positieve manier in zetten in de opvoeding. Zo draagt het bij aan de ontwikkeling van je kind.

De andere kant is dat kinderen soms online aanlopen tegen dingen die spannend of eng zijn of worden gepest. Of dat ze soms te lang en teveel gamen. Of ze zien niet de verschillen tussen nepnieuws en echt nieuws. Zonder dat ze het weten of willen worden er afbeeldingen van hen doorgestuurd. Hoe bescherm je je kind tegen de risico’s? Wat spreek je af qua schermtijd?

Het is belangrijk om het gebruik van media al op jonge leeftijd mee te nemen in de opvoeding. Zo leert je kind er stap voor stap mee om te gaan. Dit kan problemen voorkomen. Hoe je dat kunt doen daar hoor je alles over tijdens deze informatiebijeenkomst.

Organisatie

Het Startpunt organiseert deze bijeenkomst samen met Heidi Linschoten. Heidi is mediacoach en leerkracht van een basisschool. Zij begeleidt ouders en kinderen in het gebruik van verschillende media.

Aanmelden

Deelnemen is gratis. Klik op deze link om je aan te melden.

Gerelateerde activiteiten

Startpunt, Rooseveltweg 408A
Geplaatst in categorie:
  • Startpunt
Startpunt, Rooseveltweg 408A
Geplaatst in categorie:
  • Startpunt
Startpunt, Rooseveltweg 408A
Geplaatst in categorie:
  • Startpunt