Direct naar de content

Workshop hoogbegaafdheid bij kinderen

Gepubliceerd onder de categorie:
  • Startpunt

Datum en tijd

  • 20:00 uur - 21:30 uur
    donderdag 9 maart 2023

locatie

  • Algemeen adres Startpunt, Rooseveltweg 408a
    6707GX, Wageningen

Op donderdag 9 maart is er in het Startpunt een gratis workshop voor ouders en opvoeders. Het onderwerp is hoogbegaafdheid bij kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Deelnemen aan deze workshop is gratis.  

Inhoud

Vaak wordt bij hoogbegaafdheid aan slimme kinderen gedacht. Kinderen die snel kunnen denken en veel willen weten. Het zijn juist vaak de persoonskenmerken zoals perfectionisme, hoog gevoeligheid, intens zijn waar ouders tegenaan lopen in de opvoeding. Hoe herkent u hoogbegaafdheid? Waar kunnen hoogbegaafde kinderen thuis en op school tegenaan lopen waardoor ze minder lekker in hun vel zitten? Wat kunt u zelf doen in de omgang met uw kind? Wat kan school eventueel betekenen? Hierover krijgt u uitleg tijdens de workshop. Er is de mogelijkheid om vragen te stellen.

Organisatie

De workshop wordt georganiseerd door het Startpunt. De inhoud wordt verzorgd door Lydia van Voorthuizen. Zij is pedagoog bij het Torenkamertje en gespecialiseerd in het onderwerp hoogbegaafdheid bij kinderen.

Locatie en aanmelden

De workshop wordt gehouden in het Startpunt. Aanmelden kan via deze link.

Week van de Hoogbegaafdheid

De workshop wordt gehouden in de Week van de Hoogbegaafdheid. Deze week is van 4 tot en met 12 maart 2023. Het doel van deze week is om hoogbegaafdheid positief onder de aandacht te brengen. Door kennis te delen en vooroordelen en misvattingen weg te nemen. Lees hier meer informatie over de Week van de Hoogbegaafdheid.

Gerelateerde activiteiten

Startpunt, Rooseveltweg 408A
Geplaatst in categorie:
  • Startpunt
Startpunt, Rooseveltweg 408A
Geplaatst in categorie:
  • Startpunt
Startpunt, Rooseveltweg 408A
Geplaatst in categorie:
  • Startpunt