Ondernemersloket

Het ondernemersloket is het centrale aanspreekpunt voor ondernemers in de gemeente. Een wegwijzer voor starters, doorstromers en nieuwkomers op de Wageningse bedrijvenmarkt

Het ondernemersloket is telefonisch te bereiken op tel. (0317) 49 27 08, of via ondernemersloket@wageningen.nl.
Het gezicht achter dit loket is Jolanda van Wijk. Wanneer zij afwezig is, is er vanzelfsprekend vervanging geregeld. Wanneer u de voicemail krijgt, laat dan a.u.b. een bericht achter zodat er met u contact opgenomen kan worden.

Zaken doen met de gemeente

U kunt bij het ondernemersloket terecht voor informatie over bestemmingsplannen, vergunningen, horeca & detailhandel, bedrijfshuisvesting, vestigingsfactoren en economisch beleid. Het ondernemersloket kent de procedures, weet de juiste contactpersonen te bereiken, beschikt over de toegang tot alle nodige informatie en helpt u bij de afhandeling van vragen en klachten. De adviezen zijn gratis.

De gemeente heeft haar inkoop- en aanbestedingsbeleid vastgelegd in het document Inkoop- en Aanbestedingsbeleid.  

Ondernemersplein 

De rijksoverheid heeft alle informatiebronnen binnen de overheid met elkaar verbonden, zodat u direct en eenvoudig een goed antwoord krijgt op alle vragen aan de overheid. 

Het bedrijvenloket heeft zich bij het Ondernemersplein aangesloten, zie de website Ondernemersplein.

Werktijdverkorting/Corona

Bron:   uwv.nl

Link:    https://www.uwv.nl/werkgevers/tijdelijk-minder-werk/detail/werktijdverkorting/hoe-vraagt-u-een-vergunning-voor-werktijdverkorting-aan

Na contact met de werkgever kunnen we de link per mail sturen, zodat de werkgever niet hoeft te zoeken naar de juiste informatie.

In het kort:

Voor werktijdverkorting dient werkgever een vergunning aan te vragen bij Min. SZW

Als de vergunning wordt afgegeven is dat voor de duur van 6 weken (kan verlengd worden).

Na de eerste periode van 6 weken kan de werkgever (deeltijd) WW aanvragen bij UWV voor de getroffen medewerkers. De uitkering wordt (achteraf) betaald aan de werkgever. De werkgever moet afhankelijk van arbeidsovereenkomst en cao het salaris doorbetalen aan de medewerkers. 

Hier vindt u de tekst op de site van het UWV

Hier vindt u informaties arbeidsverkorting WSP

Hier vindt u informatie over bijstand voor zelfstandigen 

Hier vindt u infomatie over maatregelen voor banen en economie

Hier vindt u de maartregelen van de Belastingdienst