Corona: veelgestelde vragen studentenhuizen

Information in English

Welke regels gelden voor studenten?

Bekijk de basisregels die voor iedereen gelden.
Bekijk de informatie voor studenten MBO.
Bekijk de informatie voor studenten HBO en universiteiten.
Daarnaast hebben veel onderwijsinstellingen, huiseigenaren en studentenverenigingen hun eigen regelingen en protocollen.

Belangrijke aandachtspunten

  • Vanaf 1 december 2020 zijn personen die hetzelfde adres delen uitgezonderd van de regel dat zij in de woning 1,5 meter afstand van elkaar dienen te houden. Dit is bijvoorbeeld bij een studentenhuis,
  • Ook is het buiten de woning niet verplicht om 1,5 meter afstand van elkaar te houden als je op hetzelfde adres bent ingeschreven.
  • Bovenstaande geldt ook voor mensen die een gezamenlijke voordeur en voorzieningen als keuken of badkamer delen.
  • Samenwonende studenten kunnen dus geen boete krijgen als ze in eigen huis of op hun balkon geen 1,5 meter afstand houden. Blijf toch alert om mogelijke besmetting van huisgenoten te beperken. Dit geldt voor binnenshuis en buitenshuis.
  • Bezoek ontvangen? Hospiteren? Er geldt een zéér dringend advies: beperk het aantal mensen dat je thuis ontvangt tot maximaal 1 (per huis) en vanaf 28 april 2 (per huis). Er moet dan wel voldoende ruimte zijn. Want ook bij bezoek geldt de 1,5 meter afstand. Probeer het dus zo te regelen dat je bezoek deze afstand kan houden. En vraag vooraf of iemand klachtenvrij is.
  • Dit geldt ook voor de tuin, balkon, galerij of dakterras (als deze bij het studentenhuis horen en alleen gebruikt worden door de bewoners).

Alle Corona onderwerpen