Coronanieuws RSS icoon

Updates van de gemeente Wageningen over het coronavirus

 • Nieuwe noodverordening per 14 oktober 2020

  15 oktober 2020

  Vanaf 14 oktober 2020 22:00 geldt er een nieuwe noodverordening voor Wageningen en de regio. In deze nieuwe verordening zijn de maatregelen verwerkt die het kabinet op 13 oktober bekend maakte.

 • Versoepeling buitensport volwassenen per 11 mei

  11 mei 2020

  Op 6 mei heeft de rijksoverheid bekend gemaakt dat er meer ruimte komt voor het buiten sporten voor volwassen. We leggen graag aan u de versoepeling uit.

 • Wageningen ondertekent manifest opvang alleenstaande vluchtelingenkinderen Griekenland

  24 april 2020

  Stichting Vluchteling, Defence for Children en VluchtelingenWerk hebben een manifest opgesteld waarin zij het Kabinet oproepen om solidariteit te tonen in Europa, ook met kinderen op de vlucht. Zij vragen het kabinet om alleenstaande vluchtelingenkinderen uit de kampen van de Griekse eilanden op te vangen.

 • Getekende vrijstelling erehaag bij uitvaarten

  24 april 2020, pdf, 323kB

  Noodverordening coronacrisis veiligheidsregio VGGM

 • Bedrijfslening beschikbaar

  23 april 2020

  Ondernemers in Wageningen kunnen nu een speciale lening aanvragen als ze door de coronacrisis te weinig geld hebben om hun bedrijfslasten te betalen. De gemeente Ede voert de regeling uit voor de gemeente Wageningen dus u kunt de regeling aanvragen via de website van gemeente Ede.

 • Maatregelen corona verlengd; wel meer ruimte voor kinderen en jongeren

  30 april 2020

  We gaan samen door met de corona-aanpak in Nederland. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken, afstand houden - alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren, worden verlengd. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren.

 • Oude kleding en ander textiel tijdelijk thuis bewaren

  21 april 2020

  Heeft u thuis oude kleding en textiel liggen dat gerecycled moet worden? Bewaar dit alstublieft nog even thuis. Vanwege de coronacrisis ligt de verwerking van textiel wereldwijd stil.

 • Vergoeding eigen bijdrage kinderopvang uiterlijk in juli

  21 april 2020

  Ouders die de eigen bijdrage voor de kinderopvang hebben doorbetaald, krijgen die in juni, uiterlijk juli, vergoed. De vergoeding van de eigen bijdrage kinderopvang heeft betrekking op de Corona maatregelen van het kabinet voor de periode 16 maart tot en met 28 april.

 • Provincie steunt sociale initiatieven in coronatijd

  16 april 2020

  COVID-19 (het coronavirus) zet de samenleving onder grote druk. Brengt u mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? En doet u dat samen met anderen? Dan vergoedt de provincie mogelijk de kosten!

 • Ook non-food marktkramen welkom in Wageningen

  15 april 2020

  Vanaf zaterdag,18 april 2020 zijn ook de niet voedsel kramen weer welkom in Wageningen. Alle voedsel gerelateerde kramen staan op woensdag en zaterdag op en rondom de kerk in het centrum. De niet voedsel kramen krijgen op de vaste marktdagen, een eigen plek op de parkeerplaatsen aan de Costerweg (naast de Hoogvliet).

 • Paasboodschap van de burgemeester

  09 april 2020

  Burgemeester van Rumund heeft een paasboodschap opgenomen voor de inwoners van Wageningen.

 • Extra steun voor sport en cultuur in Wageningen

  08 april 2020

  Het college van burgemeester en wethouders heeft op 7 april aanvullende maatregelen vastgesteld voor Wageningse sport- en cultuurorganisaties.

 • Geert van Rumund langer burgemeester

  02 april 2020

  Geert van Rumund blijft langer burgemeester van Wageningen. Hij stelt zijn pensioen uit tot 1 juni 2021. Daarmee levert hij een belangrijke bijdrage aan stabiliteit in Wageningen in een onzekere tijd. Daarnaast kan de gemeenteraad straks op deze manier alsnog op zoek naar de best mogelijke opvolger, en is er geen waarnemend burgemeester nodig.
  Vanwege de coronacrisis zijn immers in heel Nederland de benoemingsprocedures voor burgemeesters stilgelegd.

 • Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

  01 april 2020

  Maandag 31 maart heeft het kabinet besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april.

 • Corona-update burgemeester Geert van Rumund

  30 maart 2020

  Bekijk het nieuwste interview gemaakt door RTV Rijnstreek met onze burgemeester.

 • Nieuwe noodverordening per 27 maart 2020

  27 maart 2020

  In deze noodverordening zijn de aanvullende maatregelen verwerkt, die op 23 maart werden aangekondigd. De noodverordening van 17 maart vervalt hiermee.

 • Emmaus voorlopig gesloten, geen kringloopspullen inleveren

  27 maart 2020

  Vanwege de coronamaatregelen is Emmaus voorlopig dicht. Hierdoor is het ook niet mogelijk om kringloopspullen bij Emmaus af te geven.

 • Uitstel gemeentelijke belastingen voor ondernemers

  25 maart 2020

  Nederland verkeert in een crisis door het coronavirus. De genomen maatregelen door het kabinet hebben een enorme impact op de samenleving. De Gemeente Wageningen wil ondernemers helpen door ze uitstel te verlenen van de betaling van de gemeentelijke belastingen. Ondernemers kunnen daarvoor een aanvraag indienen. Het uitstel geldt voor de periode tot en met 31 juli van dit jaar.

 • Bevrijdingsevenement Wageningen 2020 gaat niet door

  23 maart 2020

  Vanwege de coronacrisis kan het Bevrijdingsevenement niet zoals aangekondigd plaatsvinden.

 • Burgemeester over de coronacrisis

  20 maart 2020

  Bekijk het interview gemaakt door RTV Rijnstreek met de burgemeester van Wageningen.

 • Sportparken gesloten

  20 maart 2020

  Gemeente Wageningen heeft besloten om de sportparken af te sluiten, tenminste tot en met maandag 6 april.

 • Extra ondersteuning voor zelfstandige ondernemers in verband met het coronavirus

  19 maart 2020

  Er komt een tijdelijke inkomensondersteuning voor zelfstandig ondernemers met een levensvatbaar bedrijf die tijdelijk in de knel zitten vanwege het coronavirus.

 • Kom alleen als het echt moet naar het afvalbrengstation

  19 maart 2020

  Bewoners lijken de pandemie te gebruiken om hun huis en tuin eens flink op te ruimen. We zien de bezoekersaantallen bij de afvalbrengstations op de doorgaans rustigere doordeweekse dagen stijgen.

 • Derde lentecollege van 9 april geannuleerd

  18 maart 2020

  In verband met de maatregelen rond het Coronavirus is besloten om ook het derde lentecollege, met het thema ‘Stad van de toekomst’ van 9 april te annuleren.

 • Videoboodschap burgmeester Van Rumund over coronavirus

  17 maart 2020

  Videoboodschap burgmeester Van Rumund over coronavirus

 • Informatie over het coronavirus

  17 maart 2020

  Het kabinet heeft landelijke maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Op deze pagina leest u wat de maatregelen betekenen voor Wageningen.

 • Gemeentelijke maatregelen in verband met het coronavirus

  16 maart 2020

  Gemeente Wageningen voelt zich verantwoordelijk voor het welzijn van alle inwoners en volgt daarbij de richtlijnen van het Rijk. Zo worden gemeentelijke evenementen met meer dan honderd aanwezigen afgelast en werken zoveel mogelijk medewerkers van de gemeente thuis.

 • Noodverordening afgekondigd in regio

  14 maart 2020

  De voorzitter van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, Ahmed Marcouch, heeft een noodverordening afgekondigd.

 • Coronavirus

  30 januari 2020

  Waar kunt u terecht met al uw vragen over het coronavirus?