Informatie over evenementen

Evenementen en bijeenkomsten zijn per 1 juli 2020 onder voorwaarden weer toe oegestaan. Voor alles geldt de algemene regel dat mensen die niet tot een huishouden behoren altijd 1,5 meter afstand tot elkaar houden.

De basis voorwaarden zijn:

  • Altijd 1,5 meter onderlinge afstand houden, met uitzondering van kinderen tot 12 jaar (zij hoeven onderling en tot volwassenen geen afstand te houden) en van jongeren tot 18 jaar (zij hoeven onderling geen afstand te houden, wel tot volwassenen);
  • Maximaal 250 personen aanwezig (exclusief personeel);
  • Als er meer dan 250 personen aanwezig zijn, gelden in elk geval de volgende eisen: vaste zitplaatsen, een reservering en een gezondheidscheck vooraf.
  • Naast deze basisregels zijn er ook regels voor binnenruimtes en buitenlocaties. Zie de website van de Rijksoverheid.
     

Ik wil binnenkort een evenement organiseren, dat kan weer?

Vanaf 1 juli zijn er er in aangepaste vorm weer evenementen mogelijk onder bepaalde voorwaarden. Kijk hiervoor op de website van de Rijksoverheid. Neem ook contact op met de gemeente. 

Ik heb een bevestiging ontvangen op een ingediende melding of evenementenvergunning voor een evenement na 1 september. Wat gebeurt daar nu mee? 

Nu er meer bekend is over de periode na 1 juli, ontvangt u hierover binnenkort meer informatie. 

Van de gemeente heb ik eerder een bevestiging of vergunning ontvangen voor een evenement in de periode tot 1 september. Wat gebeurt daar nu mee?

De gemeente heeft inmiddels contact opgenomen met al deze organisatoren. 

Ik wil mijn evenement graag verplaatsen naar een later moment dit jaar, is dat mogelijk?

Heeft u zelf al een nieuwe datum in gedachte? Dan kunt u deze datum alvast melden bij de afdeling Publieke Dienstverlening. Een melding van een datum betekent nog niet dat het ook automatisch mogelijk is om op de voorgestelde datum/data het evenement te organiseren. Omdat we op dit moment kijken naar een praktische maar ook juridische kloppende procedure ontvangt u na een melding van een nieuwe datum bericht over de procedure.


Hoe beslist de gemeente of mijn evenement verplaatst kan worden naar een datum ná 1 juli?

We kijken allereerst wat er op een door u voorgestelde datum eventueel al plaatsvindt. Ook overleggen we hierover met hulpdiensten.