Corona: veelgestelde vragen zorg en ondersteuning

Medische zorg

Waar vind ik betrouwbare informatie over wanneer ik met klachten contact op moet nemen met de huisarts?

U kunt hiervoor kijken op de website www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus of www.rivm.nl. Wie na het lezen van de informatie vragen, heeft kan bellen met de eigen huisartsenpraktijk.

Is er in Wageningen een speciaal corona spreekuur voor inwoners met klachten?

Vanaf donderdag 2 april houden alle Wageningse huisartsen gezamenlijk een spreekuur voor mensen met luchtwegklachten en bijkomende klachten, waarbij mogelijk sprake is van Corona. Dit spreekuur vindt plaats in Medisch Centrum Kortenoord. Als u met uw eigen huisarts afspreekt dat u zich op dit speciale spreekuur mag melden, krijgt u instructies waar en wanneer u zich mag melden. Mensen zonder afspraak worden niet gezien door de huisarts. U wordt gezien door 1 van de Wageningse huisartsen. De reden van een apart spreekuur is om besmetting zo veel mogelijk te voorkomen. De huisarts draagt tijdens dit spreekuur beschermende kleding. Vanwege schaarste van beschermende kleding en mondmaskers in Nederland, organiseren de huisartsen samen een spreekuur om materialen te besparen.

Startpunt, WMO/Jeugd

Kan ik nog wel hulp of ondersteuning krijgen als ik dat nodig heb?

Ja alle diensten vanuit de gemeente zijn gewoon bereikbaar, kijk op  www.startpuntwageningen.nl. Uw melding voor hulp/ondersteuning of een voorziening wordt gewoon in behandeling genomen. 

Kan ik nog naar het Startpunt komen met vragen?

De balie van het Startpunt zijn gesloten uit voorzorgsmaatregel. U kunt het Startpunt telefonisch goed bereiken via 0317-410160 of via e-mail startpunt@wageningen.nl.

 

Duurt het vanwege het coronavirus langer voordat ik antwoord krijg op een melding die ik heb gedaan bij het Startpunt, WMO,  Jeugd? 

Nee, op dit moment duurt het niet langer voordat u een antwoord krijgt op uw melding. 

 

Wat  moet ik doen in geval van crisis, of als mijn melding niet langer kan wachten? 

Dat hangt er vanaf waar het over gaat. Als u dringend hulp nodig heeft en u heeft daarvoor een melding gedaan bij het Startpunt dan kunt u altijd eerst contact met het Startpunt opnemen om uw situatie te bespreken.

Overige instanties in geval van nood

 

Waar kan ik post zoals bijvoorbeeld een ingevuld aanvraagformulier voor het Startpunt afgeven? 

Privacy gevoelige informatie kunt u in de brievenbus bij het Stadhuis, Markt 22, Wageningen doen. 

 

Waar kan ik zorghulpmiddelen lenen nu het Startpunt gesloten is? 

Voor het uitleenpunt van Medipoint verwijzen wij u naar www.medipoint.nl. De klantenservice bereikt u via het telefoonnummer 088-1020100. De winkel van Medipoint Ede is geopend. Het adres is Willem de Zwijgerlaan 1, Ede.

 

Gaan de huisbezoeken van de Startpuntmedewerkers WMO en Jeugdconsulent door?

Nee. Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen kan een huisbezoek plaatsvinden. Alle betrokkenen die bij het gesprek aanwezig zijn, mogen dan geen klachten hebben. Dit wordt van tevoren afgestemd. Als u een afspraak heeft met het Startpunt, WMO- of jeugdconsulent, dan wordt er telefonisch contact met u opgenomen. De gesprekken vinden dan telefonisch plaats.

 

Ik heb voor 29 april een afspraak staan met een Jeugd/WMO consulent voor voorzieningen en/of hulp. Hoe wordt er nu geregeld?

De gesprekken worden telefonisch gedaan. 

 

Rijdt de Valleihopper?

Ja de Valleihopper rijdt, met uitzondering van het leerlingenvervoer aangezien de scholen gesloten zijn.

Voor informatie verwijzen wij u naar de website van de Valleihopper


Ik wil graag hulp aan bieden aan inwoners die dat nu hard nodig hebben? Waar kan ik me aanmelden?

Het Vrijwilligerscentrum is de ingang voor vraag en aanbod voor initiatieven en hulpvragen. U kunt ze bereiken via 0317-413088 of coronahulp@welsaam.nl.


 
Ik heb zelf hulp nodig want ik kan niet meer naar buiten gaan gezien mijn kwetsbare gezondheid? Wie kan mij helpen met b.v. boodschappen doen?

Het Vrijwilligerscentrum is de ingang voor vraag en aanbod voor initiatieven en hulpvragen. U kunt ze bereiken via 0317-413088 of coronahulp@welsaam.nl.

 

 

Veelgestelde vragen over alle onderwerpen