Wagenings jeugdlintje

De gemeente reikt in 2021 weer de jeugdlintjes uit en zoekt daarvoor kandidaten. Het Wageningse Jeugdlintje is voor jongeren van 6 tot en met 17 jaar die het afgelopen jaar iets bijzonders hebben gedaan voor anderen of voor onze stad. Met het jeugdlintje willen we deze jonge inwoners bedanken voor hun inzet. Het lintje is ook bedoeld als aanmoediging voor henzelf en anderen om door te gaan met het goede werk. Jongeren kunnen ook als groep een lintje krijgen. De uitreiking van het Wageningse jeugdlintje is op dinsdag 27 april 2021 (Koningsdag). 

De spelregels

Wie komt in aanmerking?

Alle Wageningse jongeren van 6  tot en met 17 jaar die iets goed doen komen in aanmerking voor een Jeugdlintje. Iedereen kan een jongere nomineren. Bijvoorbeeld voor: 

  • het helpen van de ander zoals (corona)vrijwilligerswerk of een project voor ontwikkelingshulp.
  • het bespreekbaar maken van belangrijke onderwerpen zoals zinloos geweld, roken, drugs, racisme, pesten en alcohol.
  • het bedenken en uitvoeren van een goed idee, zoals een inzamelingsactie voor een goed doel of schoonmaken van de buurt. 
  • een bijzondere prestatie op het gebied van sport of cultuur. 

Wie kan nomineren? 

Iedereen kan een jongere nomineren voor een Jeugdlintje. Zorg dat u de nominatie goed motiveert. Voor een nominatie zijn 2 referenties nodig. Dat zijn mensen die de nominatie ondersteunen die ouder zijn dan 18 jaar.