Opbouw Wsw

De Wet sociale werkvoorziening (Wsw) zorgt ervoor dat mensen met een beperking (fysiek, verstandelijk of psychisch) werk kunnen doen die past bij hun situatie. In Wageningen wordt de uitvoering van de Wsw nu nog door Permar SW gedaan. Dat doen zij ook voor 4 andere gemeenten, namelijk voor Barneveld, Ede, Renkum en Scherpenzeel.

Deze vijf gemeenten hebben in 2016 besloten om de uitvoering van de Wsw zelf te willen gaan doen. Dit betekent dat Permar SW ophoudt te bestaan per 1 januari 2018. De vijf gemeenten en Permar werken intensief samen om te zorgen dat de mensen die nu bij/via Permar werken, straks ook op een goede en prettige manier hun werk kunnen doen. Hoe dat er voor de Wageningse Wsw’ers precies uit komt te zien, wordt begin 2017 duidelijk. Dan beslist de gemeenteraad hierover. De rest van 2017 wordt gebruikt voor de voorbereidingen van deze overgang.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met Jolanda Verkade via gemeente@wageningen.nl of via het algemene telefoonnummer (0317) 49 29 11.