Bigday FoodValley regio: #startjouwnetwerk

In de arbeidsmarktregio FoodValley werken gemeenten, werkgevers en mbo-instellingen innovatief en concreet sámen aan een kansrijke en toekomstbestendige arbeidsmarkt. Daarom bundelen 14 partijen* hun krachten en hun netwerken in het jaarlijkse project Bigday FoodValley regio. De Bigday FoodValley regio Partners geloven in netwerken als belangrijke sleutel voor succes in de regio voor iedereen. Er worden verbindingen gemaakt zo breed als de regio is en dat is zeker niet alleen ‘food’ gericht. Op Bigday FoodValley regio helpt i?edereen elkaar een handje via zijn of haar netwerk. Door de werkwijze in het project ontstaan ontmoetingen en échte gesprekken tussen mbo-studenten en werkgevers die elkaar normaliter niet zo snel zouden ontmoeten. Iedereen ontdekt nieuwe mogelijkheden. Voor iedereen geldt: ‘Bigday FoodValley regio #startjouwnetwerk’.

Bigday FoodValley regio activeert mbo-studenten, docenten, beleidsmakers, werknemers en ondernemers en faciliteert hen in het leren over, aanleggen van en verbreden van netwerken met elkaar.

Bigday FoodValley regio streeft drie doelen na.

1: bewustwording te creëren over de kansen die in netwerken zitten
2: netwerkskills aan te leren en drie voor meer verbindingen tussen mensen in het bedrijfsleven en mbo-studenten te zorgen.
Tijdens de voorbereiding is er daartoe voor de studenten een lespakket over netwerken en worden de deelnemende werkgevers duidelijk geïnformeerd. Op Bigday FoodValley regio krijgen de studenten netwerkworkshops van professionals, zoeken in elkaars netwerk naar kansen e?n bezoeken in tweetallen bedrijven in de regio voor een netwerkgesprek. Deelnemende studenten en bedrijven zijn vooraf geïnformeerd. In 2018 doen zo’n 300 mbo-studenten en 150 werkgevers mee.

*Bigday FoodValley regio is mede mogelijk gemaakt door ROC A12, Technova, Aeres MBO Barneveld, werkgeversorganisaties VNO-NCW Veluwevallei, Werkgeversservicepunt FoodValley (WSP), Federatie Ondernemersverenigingen (FOV) en de gemeenten Barneveld, Ede, Renkum, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen.