Een groen Wageningen tijdens Entente Florale

Wordt Wageningen de groenste stad van het land? Donderdag 21 juni bepalen juryleden van de Entente Florale of onze stad deze nationale groencompetitie gaat winnen. Op die dag staat Wageningen in het teken van groene activiteiten. Wethouder Dennis Gudden: “Het zou mooi zijn als Wageningen de prijs wint. Samen met groene organisaties en betrokken Wageningers werken we aan een vitale groene stad. Ik denk dat we een goede kans maken”.


Groen Wageningen Dag
Groen neemt in Wageningen een steeds belangrijkere plek in. Groene organisaties denken actief mee over het groenbeleid van gemeente Wageningen. Sinds de gemeente aan bewoners het beheer van openbaar groen toevertrouwde, zijn er meer dan vijftig initiatieven ontstaan. Van moestuin tot bloementuin, van insectenparadijs tot fruitoase. Op 21 juni - uitgeroepen tot Groen Wageningen Dag - organiseren groene organisaties diverse evenementen. Zodat bewoners kunnen ontdekken hoe groen Wageningen écht is.

Groene evenementen
Ook in aanloop naar deze dag is er al wat te beleven. Tien tuineigenaren openen 16 juni hun tuinhekken tijdens de Open Tuinen Dag van Groei & Bloei. Inwoners kunnen van bijzondere tuinen genieten en inspiratie opdoen voor hun eigen tuin. Tijdens de Groen Wageningen Dag kunnen inwoners hun stad nog mooier maken met de opschoonwandeling van Wageningen Schoon. Of de weidsheid van het Binnenveld bewonderen met de fietsexcursie van Mooi Binnenveld. Bekijk alle groene activiteiten op groenwageningen.nl

Groen maakt gelukkig
Natuur en landschap staan hoog op de agenda van het nieuwe college. Wethouder Dennis Gudden: “Mensen hebben groen nodig om gelukkig en gezond te zijn. Omdat we veel betekenis geven aan de intrinsieke waarde van de natuur en het positieve effect dat natuur en groen op mensen hebben, gaan we een visie voor het buitengebied opstellen". In Wageningen werken inwoners, organisaties en gemeenten samen aan een leefbare stad waarin inwoners kunnen genieten van het prachtige landschap en groen, zich prettig en vrij voelen om initiatieven te nemen en samen te werken aan een nog groenere, duurzamere en klimaatbestendiger stad.

Bekijk de fietsroute in het kader van de Entente Florale op deze interactieve kaart.