Zorg goed voor elkaar, zorg goed voor jezelf en wees alert!

Nu de zomer voorbij is, stijgt het aantal besmettingen met het coronavirus weer fors. Daarmee nemen ook de zorgen van veel inwoners van Wageningen fors toe. Ook bij de leden van de gemeenteraad van Wageningen.

We merken dat de aandacht voor het naleven van de coronaregels de afgelopen tijd verslapt is. Hoewel we er begrip voor hebben dat het soms erg moeilijk is om je aan de regels te houden, baart dit ons zorgen, want het virus kan bij jong en oud langdurige gezondheidsproblemen veroorzaken.

We spreken oudere inwoners die angstig zijn en hun huis niet meer uit durven. We spreken jongeren die zich eenzaam voelen door de sociale isolatie die al een half jaar duurt. We spreken verplegend personeel dat in de eerste helft van dit jaar heel hard heeft moeten werken en ook bezorgd is. Wat gaat er komen? Wordt er weer een beroep op hen gedaan en gaat het dan lukken? Ook spreken we ondernemers in onze stad die er alles aan doen om hun onderneming voort te laten bestaan.

We begrijpen dat het voor iedereen een zware tijd is. Dat de maatregelen niet leuk zijn. Dat thuiswerken of thuis studeren een zware wissel kan trekken en dat mensen behoefte hebben aan sociale contacten. Maar om het virus onze stad uit te krijgen, zullen we samen de hygiënemaatregelen in acht moeten nemen: voldoende afstand houden, handen wassen en thuisblijven wanneer je ziek bent.

Dat vraagt van iedere inwoner van Wageningen inzet en doorzettingsvermogen. Doe het voor jezelf én voor die ander die het net zo lastig heeft als jij, of misschien zelfs lastiger. Alleen samen krijgen wij het virus Wageningen uit! Zorg goed voor elkaar, zorg goed voor jezelf en wees alert!