Wageningen kiest voor duurzaam vervoer én betere dienstverlening

Valleihopper wordt makkelijker in gebruik

 

De Valleihopper blijft de komende jaren. De taxi-bus is er voor iedereen met een Wmo-vervoersindicatie. Maar ook voor anderen voor wie gewoon openbaar vervoer geen optie is. Wethouder Peter de Haan vertelt trots: “Vanaf 1 januari wordt het nog makkelijker om een afspraak te maken. Daarnaast kun je straks contactloos betalen. Bovendien wordt de Valleihopper duurzamer. Dit hebben we als regio vastgelegd in de nieuwe contracten voor de komende jaren.”

 

Betere dienstverlening

De Valleihopper is er voor inwoners van Ede, Barneveld, Veenendaal, Wageningen, Renswoude, Scherpenzeel, Rhenen en Nijkerk. In Wageningen gebruiken bijna 600 inwoners de Valleihopper. Vanaf 1 januari wordt de dienstverlening uitgebreid. Er komt een callcenter dat vragen en reserveringen verwerkt. Maar je kunt dan ook via internet een rit boeken. Daarnaast kun je straks contactloos betalen. Zowel met je bankpas als met je mobiele telefoon.

 

Altijd op je bestemming

Per 1 januari komt er nog iets nieuws. De vervoerder garandeert dan de aansluiting op het OV. Mocht dit door omstandigheden niet worden gehaald, dan zorgt de vervoerder ervoor dat de reiziger op zijn eindbestemming komt. Kosteloos. Alle reizigers ontvangen in december een informatiepakket en een nieuwe pas.

 

Duurzaam vervoer

Duurzaam vervoer is voor de acht gemeenten van Regio Foodvalley erg belangrijk. Vanaf 1 januari rijdt de Valleihopper elektrisch of op groengas. Na twee jaar zullen nagenoeg alle busjes elektrisch zijn. Dit levert een flinke bijdrage aan een schoon, stil en energiezuinig vervoer. De Valleihopper rijdt in de regio Foodvalley jaarlijks bijna 2 miljoen kilometer. Dus dit levert een grote bijdrage aan een beter milieu.

 

Dezelfde vervoerders

Taxicentrale Maasbuurt (onderdeel van Munckhof Groep) en Van Driel Vervoersservice blijven de ritten verzorgen. Personenvervoer Zuid-Nederland gaat het callcenter doen. De nieuwe contracten zijn op woensdag 25 september ondertekend en hebben een looptijd van 5 jaar. Daardoor wordt het voor goede chauffeurs aantrekkelijk om voor de Valleihopper te werken. De contracten kunnen nog drie keer voor één jaar worden verlengd.