Voetgangsoversteek Stadsbrink-Gerdesstraat veiliger en wachtplek in regenboogkleuren

Vanaf donderdag 29 juli kunnen voetgangers en fietsers weer gebruik maken van de oversteek Stadsbrink-Gerdesstraat. De oversteek bij het busstation is de afgelopen tijd veiliger gemaakt.

Regenboogoversteek StadsbrinkPeter de Haan, wethouder duurzame mobiliteit: “De oversteek is nu breder, ruimer en met nieuwe wegmarkeringen ook overzichtelijker. Daarnaast zijn er noppentegels aangebracht waardoor de oversteek nu ook toegankelijk en inclusief is voor blinden en slechtzienden.” 

Het verbeteren van oversteekplekken voor fietsers en voetgangers is een afspraak uit het Wageningse coalitieakoord 2018-2022. De afgelopen periode zijn in totaal 4 oversteken in Wageningen veiliger gemaakt. Het gaat hierbij om locaties aan de Dorskampweg, Diedenweg-Dolderstraat, Diedenweg-Hollandseweg en aan de Stadsbrink. 

Wachtplek in regenboogkleuren

De oversteek bij de Stadsbrink is extra speciaal omdat het wachtgedeelte van de oversteek voortaan in regenboogkleuren is. Burgemeester Vermeulen: “Deze oversteek staat symbool voor Wageningen als inclusieve stad, waar alle inwoners zich veilig en geaccepteerd moeten voelen, ongeacht afkomst, geslacht, seksuele voorkeur, leeftijd, beperking of geloof.”