Versoepeling buitensport volwassenen per 11 mei

Op 6 mei heeft de rijksoverheid bekend gemaakt dat er meer ruimte komt voor het buiten sporten voor volwassen. We leggen graag aan u de versoepeling uit.

Voor de sport houdt dat in dat per maandag 11 mei ook iedereen ouder dan 18 jaar buiten kan sporten en bewegen op 1,5 meter afstand van elkaar. Sinds 29 april mocht de jeugd tot en met 18 jaar georganiseerd en onder begeleiding onder voorwaarden al weer samen sporten. Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt nog steeds: blijf thuis. Er mogen geen wedstrijden georganiseerd worden en er mag geen gebruik worden gemaakt gezamenlijke kleedkamers of douches.

We gaan uit van de eigen verantwoordelijkheid van de sportverenigingen om toe te zien dat alle leden zich goed aan de spelregels van het buitensporten voor de jeugd houden. Dat betekent dat de buitensport-accommodaties vanaf maandag 11 mei open gaan voor verenigingen die zich aan de landelijke afspraken houden. 

Voorwaarden

Om chaos te voorkomen gebeurt dit onder een aantal specifieke voorwaarden. Zo moeten verenigingen onder andere een melding maken en meerdere contactpersonen doorgeven. Voor verenigingen op de gemeentelijke sportparken geldt dat zij alleen gebruik kunnen maken van de kunstgrasvelden, omdat de natuurgrasvelden net zijn ingezaaid. Lees verder over de voorwaarden

Mijn vereniging sport normaal gesproken in de zaal

Verenigingen die normaal gesproken sporten in de zaal moedigen wij aan buiten te gaan trainen. De gemeente kan hen helaas geen eigen veld beschikbaar stellen. Wij hebben wel een aantal organisaties gesproken die nu hun veld(je) ter beschikking willen stellen aan binnensporten. U kunt zelf contact opnemen met de beheerders van deze mogelijke locaties. Zij kunnen voor het gebruik een vergoeding vragen. Ook kunnen verenigingen zelf naar een geschikte en niet te drukke locatie in de openbare ruimte kijken. Zij moeten wel melden waar zij gaan sporten. De gemeente wil hiermee de drukte in de openbare ruimte in de gaten houden. De gemeente maakt geen reservering voor een bepaalde plek of tijdstip voor sportverengingen. 

Vragen

Het gaat om veel nieuwe maatregelen die de nodige vragen bij u kunnen oproepen. Heeft u vragen of knelpunten neem dan gerust contact op via corona.sport@wageningen.nl. U kunt ook bellen met het algemene telefoonnummer van de gemeente 0317 492 911.