Veiliger oversteken voor fietsers

Onlangs is bij Hoevestein een nieuwe fietsoversteek over de Nijenoord Allee in gebruik genomen. Deze gaat naar Wageningen Campus. Wethouder Peter de Haan: ”De nieuwe oversteek is duidelijk een verbetering. Er is een ruime, overzichtelijke en soepele oversteek gerealiseerd. Hierdoor kunnen studenten en medewerkers van WUR en de bedrijven veilig oversteken op weg naar studie, werk en sport.”

Duizenden studenten
Als de studenten weer volop naar de WUR kunnen, zal de nieuwe fietsoversteek door duizenden studenten en medewerkers worden gebruikt. Wethouder de Haan vervolgt: “De fietsoversteek is tot stand gekomen in goede samenwerking met de WUR. Zij heeft ons gevraagd om de oversteek voor fietsers te verbeteren. Dit hebben we graag gedaan. Op haar beurt heeft de WUR er graag mede-invulling aan gegeven door het fietspad op eigen terrein aan te passen. Zo is een mooie aansluiting ontstaan.”

Veiliger
Door de aanpassing is een vloeiende lijn ontstaan richting Wageningen Campus. Automobilisten kunnen de fietsers beter zien. Dit maakt de oversteek veiliger. Toch is situatie nog niet optimaal. In de nabije toekomst zal deze nieuwe ‘fietslijn’ aansluiten op de snelle fietsroute Ede-Wageningen (richting Churchillweg). Dit zal ook weer een verbetering geven. De aanpassing is een onderdeel van het project fietsoversteekbaarheid. Hierin verbetert de gemeente op verschillende plekken in Wageningen de oversteek voor fietsers.

Veiliger oversteken voor fietsers