Steunt u ook de petitie 500kinderen?

Het college van burgemeester en wethouders heeft de petitie ondertekend die het kabinet oproept om:
• kwetsbare vluchtelingenkinderen op te vangen
• solidair te zijn met Griekenland en andere landen die helpen.

Veel mensen hebben deze oproep om opvang en bescherming van deze vluchtelingenkinderen ondertekend. Wilt u ook mee helpen om de kinderen die alleen op de vlucht zijn uit de Griekse kampen in Nederland op te laten vangen? Laat dan uw stem horen en teken de petitie op www.500kinderen.nl.
Vluchtelingenkinderen leven onder erbarmelijke omstandigheden en mogen niet aan hun lot worden overgelaten.

In 25 gemeenten zijn onlangs stilteprotesten gehouden voor de opvang van alleenstaande kinderen uit de Griekse vluchtelingenkampen. Vanwege de corona-maatregelen was er per gemeenten een maximum aantal deelnemers. Om toch iedereen in Nederland de kans te geven zijn of haar stem te laten horen, is de petitie 500kinderen.nl gelanceerd.

De gemeente Wageningen heeft al eerder een manifest ondertekend dat was opgesteld door Stichting Vluchteling, Defence for Children en VluchtelingenWerk. Dit manifest heeft het Kabinet opgeroepen om solidariteit te tonen in Europa, ook met kinderen op de vlucht. Het kabinet werd gevraagd om alleenstaande vluchtelingenkinderen uit de kampen van de Griekse eilanden op te vangen. Inmiddels hebben zich al 120 gemeenten bij deze ‘coallition of the willing’ aangesloten.