Steenbrekers gezocht

Wageningen gaat aan de slag met vergroening en ont-tegeling van tuinen en start operatie Steenbreek! Omdat het openbaar groen in de Tarthorst omgevormd wordt, is op woensdagmiddag op 14 juni een speciale actie voor de Tarthorstbewoners die hun tuin willen vergroenen. Ook de Oude Tol en Welkoop ondersteunen operatie Steenbreek en hebben een speciale aanbieding van 18 mei tot 18 juni. 

Verandering klimaat

Het klimaat verandert. Het weer wordt minder stabiel. Soms gaat het hard regenen en dan is het weer voor langere tijd droog. Heftige regenbuien leiden soms tot wateroverlast doordat het riool overstroomt. In een groene tuin loopt de temperatuur op hete dagen minder hoog op dan in een tuin met veel tegels. Met meer groen voorkomen we wateroverlast omdat een groene, zachte bodem regenwater opneemt. De tuin wordt met groen regenbestendig, comfortabeler en er komen meer vogels, vlinders en bijen. Daarnaast is bewezen dat ‘groen’ ons goed doet en ontspant.

Actie 1 tuintegel tegen 1 kruidenplantje van 18 mei tot 18 juni

Heeft u een tegeltuin en wilt u deze ook graag wat groener inrichten? Dan is dit het moment om de schop uit de schuur te halen! Van 18 mei tot 18 juni kunt u bij de Welkoop en de Oude Tol (beiden in Wageningen) tegen inlevering van een tuintegel een gratis plantje krijgen. Hierbij geldt een maximum van 10 plantjes per huishouden. Ga naar www.tuincentrumdeoudetol.nl en www.welkoop.nl/wageningen voor meer informatie over de actie!

Actie wijk Tarthorst op 14 juni

In de nationale tuinweek wordt op woensdagmiddag 14 juni in de Tarthorst een speciale steenbreek actie georganiseerd. Op die middag wordt het u wel heel makkelijk gemaakt om een stukje van uw tuin te vergroenen! De gemeente zorgt voor een afvalcontainer voor de stenen, wat plantjes om er in te zetten. En helpt waar nodig om de stenen eruit te halen. Ook is er een hovenier/tuinarchitect aanwezig die u kan adviseren over de keuze van planten. Ook zijn de bewoners van andere wijken welkom. Ga naar www.wageningenwoontduurzaam.nl voor meer informatie en meldt u aan. Heeft u goeie ervaringen met het ont-tegelen van uw tuin? Laat het ons weten op facebook gemeente Wageningen.

Uitgelicht